Onko historiallista näyttöä sille, että "aarteita" suojattiin ansoilla?

Onko historiallista näyttöä sille, että "aarteita" suojattiin ansoilla?

Monissa seikkailuelokuvissa aarteenmetsästäjät kohtaavat useita "ansoja", mistä tämä on lähtöisin? Onko tälle historiallisita perää?

2 vastausta
22.01.202017:40
24387
7

Ainakin nyt on Areenassa 2-osainen ohjelma Khufun pyramidista. Ei ihan sama juttu, mutta pyramidi suljettiin kolmella tavalla juuri siksi että sitä ei ryöstettäisi. Ruumiin koskemattomuuden  ja sen mukana haudattujen aarteiden oli tarkoitus taata faaraon ikuinen elämä tuonpuoleisessa.

Katso jälkimmäinen linkki, missä asioita on tarkasteltu tarkemmin useista kohteista.

Vallasta ja erilaisista uskomuksistahan on kyse, kun halutaan säilyttää jokin kulttipaikka tai aarre. Osittain on ehkä haluttu säilyttää aarteet tallella siltä varalta, että hallintovalta vaihtuisi ja kätkön tehnyt haltija joutuisi pakenemaan, ja tarvitsisi omaisuutta mukaan. Tai tahdottiin olla varovaisia, etteivät petturit, vallankaappaajat tai varkaat veisi mitään, mikä voisi olla paitsi vallan merkki, myös rahallisesti sen arvon säilyttämisen tae.

El Doradon tarinasta on monta versiota vuosisatojen ajalta, ja lisää tulee. Eipä ole tainnut kukaan tähän päivään mennessä niitä löytää.

Linkissä  1 kerrotaan intialaisen temppelin salaisuudesta.

Hyvin yksinkertaisia ja tietämättömän varkaan tms. tuskallseen kuolemaan johtavia  oikeita "pikku" kikkoja harrastettiin mm Italiassa. Korurasia ansoitettiin tappavaksi siten, että kun sitä yritti avata, niin suurin osa ihmisistä käytti tiettyä käsiotetta aikana jolloin vain oikeakätisyys oli sallittua . ja silloin lippaan lukon alle piilotettu myrkytetty piikki pisti avaajaa kynnen alle.

Joten ihminen on kekseliäs, ja on aina ollut.

 

 

 

Kommentit (0)
23.01.202012:28
70746
4

Egyptin pyramideissa oli kyllä esteitä haudanryöstäjiä varten, salakammioita tyhjien kammioiden takana, hiekalla tai jopa kivilohkareilla/-paasilla täytettyjä kulkuteitä jne., mutta Hollywood-tyyppisiä ansoja ei ole löytynyt.Sen aikaisella teknologialla niiden tekeminen olisikin ollut kovin paljon hankalampaa kuin Hollywood-konstein tai nykyteknologialla.

Kommentit (1)
Niinpä - Aku Ankassa niitä oli jo ennen Niilin jalokiveä ja Indiana Jonesia. Ja me kaik... Niinpä - Aku Ankassa niitä oli jo ennen Niilin jalokiveä ja Indiana Jonesia. Ja me kaikkihan tiedämme, että se, mitä Ankkalinnassa kerrottiin, on ollut tutkittua tietoa...
23.1.2020 23:18 Lahja Kotka 24387

Vastauksesi