Onko hiiren pohjassa olevan valon katsominen vaarallista silmille?

Onko hiiren pohjassa olevan valon katsominen vaarallista silmille?

3 vastausta

En löytänyt tietoa, jonka mukaan hiiren valo olisi haitallista silmille, mutta kirkas valo voi kuitenkin tuntua epämukavalta tai esimerkiksi laukaista päänsäryn. Valoa ei ehkä kannata tuijotella, silmähän ei hiiren pohjassa olevalle valolle normaalikäytössä altistu.

Kommentit (0)
17.10.201822:53
525
19

Lyhyt vilkaisu tuskin on vaarallista.

Lasten laulussa sanotaan, että "Aurinko, aurinko lettuja paistaa". Lapsena joskus tuijottelin joskus aurinkoa kesätaivaalla niiin kauan, että aurinko alkoi "paistaa lettuja". Ei ole näkö ainakaan sen takia kärsinyt.

Laser-valo voi kyllä olla harmillista, koska se on monokromaattista ja koherenttia. Ei varmaan liikaa kannata tuijotella, vaan yleensä kulutuskäyttöön tarkoitetut tuotteet suunnitellaan turvallisiksi. Laser-osoittimilla leikkimenen ei ole suositeltavaa - niin ihmisille kuin lemmikeillekään.

Kommentit (0)
18.10.201813:06
479
10

Ei ole vaarallista - kysyjä varmaankin arveli että kyseessä on laser-valo tms. Kyse on aivan tavallisesta punaisesta ledistä joka "valaisee" hiirimattoa / pöydän pintaa hiiren pohjassa olevaa kameraa varten, joka napsii pinnasta jatkuvasti kuvia ja niiden muutoksen perusteella sitten liikuttaa osoitinta näytöllä.

Kommentit (0)

Vastauksesi