Onko HDFIN laillinen?

Onko HDFIN laillinen?

Tuenko piratismia ja muita laittomuuksia, jos katson elokuvia HDFIN Suomi -sivustolta, vai onko sen toiminta laillista?

HDFIN Suomi: http://www.hdfin.com/items.php

Vastaus

Digilelut.fi (Plaza Otavamedia -sivustoon kuuluvalla) -sivustolla kerrotaan seuraavaa:

Ilmaisia elokuvia tarjoavan HDFIN-palvelun ylläpitäjät toimivat laittomasti, sillä he eivät ole maksaneet elokuvien ja sarjojen esitysoikeuksista. Palvelun käyttö sen sijaan on laillista, sillä HDFIN-palvelua käytettäessä vidot suoratoistetaan, eikä niistä synny kopiota omalle koneelle.

Eli ilmaisten elokuvien katselulla tällaisista palveluista tuetaan valitettavasti piratismia, vaikka itse käyttö olisikin laillista.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK haluaisi tällaiset palvelut kuriin pikaisesti, mutta se ei ole helppoa. Iltalehden internet-sivustolla TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen toteaakin: "Suomen nykylainsäädäntö ei ole ajan tasalla. Jos ylläpitäjiä tai palvelun omistajia ei tunneta, heitä on vaikea saada vastuuseen. Asiaa vaikeuttaa selvästi, jos pääylläpitäjät eivät toimi Suomesta käsin."

Palvelut ovat myös osittain poliisitutkinnassa, tosin HDFIN.com'ia ei ole vielä varsinaisesti tutkittu. "Jos löydämme jotain, millä pystymme kohdistamaan esitutkinnallisia toimenpiteitä johonkin yksityishenkilöön, olemme valmiita toimimaan heti." sanoo Helsingin poliisin rikostarkastaja Jukkapekka Risu.

Kommentit (0)

Vastauksesi