Onko Hanko-Nuorgam välin autolla ajamiselle epävirallista/virallista Suomen ennätystä?

Onko Hanko-Nuorgam välin autolla ajamiselle epävirallista/virallista Suomen ennätystä?

2 vastausta
26.06.201522:03
18473
36

Joskus vuosikausia sitten Enskan ja Hanskin tv-ohjelmassa kerrottiin koeajosta Etelä-Suomesta pohjoiseen. Määränpää ja lähtökohta eivät ehkä olleet ihan samat, mutta jotain vastaavaa. En muista enää, mikä oli saavutettu lyhyempi aika, mutta tarkoitus oli kuitenkin mitata, paljonko kaahari voittaisi aikaa maltilliseen ajoon verrattuna. Samaan aikaan etelästä lähti 2 autoa, Toisen kuski ajoi kovaa, ohitteli kaikkialla missä voi ja kenties sielläkin, missä ei oikeastaan olisi voinut. Toinen ajoi reippaasti mutta liikennesääntöjen mukaan, ohitti rauhallisesti ja eteni hätäilemättä. Tulos: kaahari saapui perille jonkin verran aikaisemmin - ehkä jotain 30 min - mutta ei voittanut ajassa merkittävästi ottaen huomioon, minkä hävisi stressissä ja vaaratilanteiden aiheuttajana. Koeajon aikaan ehkä ei ollut kattonopeuksiakaan, en muista, eikä moottoriteitäkään. Ehkäpä ohjelma löytyy tv-arkistosta, jos jotakuta kiinnostaa muinainen kokeilu.

Kommentit (1)
Nopeimman ajan varmaan mille tahansa reitille saisi ajamalla sen valoisana kesäyönä kah... Nopeimman ajan varmaan mille tahansa reitille saisi ajamalla sen valoisana kesäyönä kahdella kuskilla laitonta vauhtia. Lepovuorossa oleva kuski voi sitten syödä eväitä ja pissata pulloon. Autoksi kannattaisi ehkä valita joku sellainen, jolla reitti onnistuu ilman välitankkauksia. Jollain Audilla ajettiin joskus Suomen päästä päähän ja pitkänmatkaa takaisinkin yhdellä tankkauksella, mutta kaahailu tietysti kuluttaa paljon enemmän. Poliisin pysäyttäminen pilaisi tuloksen, joten reitin varrelle pitäisi saada kymmenkunta tiedusteluautoa ajamaan edellä laillista vauhtia. Vaikka mietinkin asiaa teoriassa, en suosittele ketään kokeilemaan sitä käytännössä.
27.6.2015 11:56 Matti Rantanen 3732
26.06.201520:53
53595
11

Ei ainakaan virallista (kukapa sellaisia keräisi?). Epävirallisia voi tietysti olla vaikka millä kaveriporukalla, mutta ne eivät ole julkisia eivätkä varsinkaan luotettavia/vahvistettuja.

Jotain 10 tunnin luokkaa se voisi olla. En suosittele kokeilemaan, sen verran paljon poroja siellä pohjoisessa on. Muista tiellä kulkijoistahan moiset kokeilijat eivät niin välitäkään... Häkäpönttö-Volvolla se on ajettu 24 tunnissa, sitä ennätystä voisi paremminkin koittaa rikkoa.

Helsinki-Oulu-ennätys löytyy netistä googlaamalla. Sekin ennen kameratolppia ajettuna, joten tuskinpa kannattaa yrittää parantaa.

Kommentit (0)

Vastauksesi