Onko briteillä vastaavia joukkoja kuten USA: SEAL tai vihreät baretit?

Onko briteillä vastaavia joukkoja kuten USA: SEAL tai vihreät baretit?

Pääseekö niihin pyrkimään vain oman maan kansalaiset?

2 vastausta
13.02.201711:51
26730
36

Hyvä kysyjä, jos SAS kiinnostaa, niin katso Yle Areenalta siellä alkanut sarja joukossa palvelleista. Ensimmäinen ja toinen osa on esitetty, mutta näkyvät vielä areenalla osiossa dokumentit.

 

Kommentit (0)

Yhdistyneen kuningaskunnan asevoimilla on kolme pääasiallista erikoisjoukkoa. Maavoimien Special Air Service (SAS) ja Special Reconnaissance Regiment (SRS) suorittavat monenlaisia tiedustelu- ja taistelutehtäviä. Special Boat Service (SBS) on merivoimien vastine näille. Lisäksi vuonna 2006 perustettiin Special Forces Support Group (SFSG), joka tarjoaa tarvittaessa ylimääräistä tulitukea muille erikoisjoukoille.

Kaikki joukot värväävät henkilöstönsä asevoimissa palvelevien riveistä. Eri osastoissa painottuvat eri aselajit, mutta periaatteessa missä tahansa puolustushaarassa ja aselajissa palveleva voi yrittää hakea joukkoihin. Asevoimissa voivat palvella myös muut kuin Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset, ja esimerkiksi paljon sotilaita on tullut Kansainyhteisön maista ja Irlannin tasavallasta. Näin muiden maiden kansalaisillakin on ainakin periaatteessa mahdollisuus pyrkiä erikoisjoukkoihin. Toisen maailmansodassa SAS:n riveissä palveli sotilaita ainakin Ranskasta ja Belgiasta.

Kommentit (0)

Vastauksesi