Onko biohajoava terveysside ympäristöystävällinen?

Onko biohajoava terveysside ympäristöystävällinen?

Käytän biohajoavia siteitä, koska on miellyttävämpi ajatus että siteet hajoavat, kuin jäävät pitkäksi ajaksi maaperään. Olen kuitenkin lukenut, että biohajoavan muovin tuotanto kuluttaa paljon energiaa. Lisäksi kaatopaikalle päätyvä biohajoava jäte tuottaa metaania. Onko mahdollista määrittää tavallisen ja biohajoavan terveyssiteen ympäristövaikutusten eroja, vai onko niillä merkitystä?

Vastaus

Kysy.fi ei ole löytänyt tietoa biohajoavien siteiden ja tavallisten siteiden ympäristövaikutuksista. Jos haluat olla oikein ekologinen, voi  vaihtoehtona olla myös esim. Ruohonjuuren kestävät, pestävät kankaiset siteet tai kuukautiskuppi.

Ympäristövaikutusten eroja on vaikea määrittää, mutta esimerkiksi Joutsenmerkityt vaipat ja siteet täyttävät seuraavat kriteerit: eivät sisällä terveydelle tai ympäristöle haitallisia kemikaaleja, paperimateriaalit on valmistettu pienin päästöin tai energiaa säästäen, puuvilla on ekologisesti viljeltyä, muovi on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista niin pitkälle kuin mahdollista, ei sisällä turhia hajusteita tai kosteusvoiteita tai raskasmetalleja sisältäviä väriaineita. 

Kommentit (0)

Vastauksesi