Onko Australialla varsinaisesti mitään kansallisruokaa tai perinneruokaa?Ja...

Onko Australialla varsinaisesti mitään kansallisruokaa tai perinneruokaa?Ja...

Onko Australialla varsinaisesti mitään kansallisruokaa tai perinneruokaa?
Ja onko se totta, että Australia on saanut ruokakulttuurinsa muilta mailta?
Ja lisäksi onko Australialla mitään juhlaruokia esim jouluna ja muina pyhinä päivinä
Ja syövätkö australialaiset iltaisin ja ulkona?

Kiitos etukäteen !

Vastaus

Kysyit Australian ruokakulttuurista.

Nykypäivänä Australiassa ei ole varsinaista perinneruokaa, vaan se on eri kansojen "sulatusuuni". Voit siis samasta ostoskeskuksesta löytää niin meksikolaista kuin intialaistakin ruokaa.

Aussien elämäntavan tiedetään olevan "ulkoilmahenkinen", joten sille ominaista on, että siellä syödään paljon BBQ-ruokaa (grillattua ruokaa),lihapiirakkaa, makkaraa,kalaa (Fish & chips). Englanti on vaikuttanut suuresti Australian ruokakulttuuriin:

http://alldownunder.com/oz-k/index.html
http://www.aussie-info.com/identity/food/

Tyypillinen ruoka on vegemite. Se on hyvin tunnettu australialainen ruoka. Se on tehty kasviksista hiivauutteella, eräänlainen tahna. Ihmiset yleensä rakastavat tai vihaavat sitä. Vegemite paahtoleivällä on osa lapsuutta. Sitten on tim tam-keksit, joita saa kaikkialta ja jota aussit myös murskaa ja laittaa jäätelöön ja jääkahviin, milo(energia/kaakaojuomajauhe), anzac- keksit, jotka on vähän niin kuin kaurakeksejä. Näitä paikalliset sotilaat ilmeisesti ennen muinoin söivät. Ja sitten on pie floater; se on kuin hernekeittoa. Australialle tyypillistähän on kaikki barbecuet. He laittavat makkaran paahtoleivälle ketsupin ja sipulin kanssa ja taittavat leivän puoliksi niin, että ne jää sinne sisään, vähän niin kuin paikallinen hot dog. Ja lisäksi on kaikenlaisia piiraita. Pubeissa ja juhlissa on tosi tyypillistä tilata "finger-food" tarjotin, millä on kaikenlaisia suolaisia keksejä, joita dipataan makeaan chilikastikkeeseen ja avokadodippiin, ja pikkupiiraita.

Ja jos ruuasta puhutaan, ei saa unohtaa viiniä! Etelä- Australiassa on maailman parhaat viinit!

Varmaan sinullekin on tuttu juttu Weetabix, se on Australiasta! Pavlovaa (eräänlainen marenki-kakku) syödään erityisesti joulun aikaan.

Laitan linkin Australian juhlapäivistä:
http://www.australia.gov.au/Public_Holidays

Australaiset syövät iltaisin. Illallinen nautitaan klo 17 aikoihin. Lounas voi olla esim. voileipä. Päivällistä kutsutaan joskus "teeksi". Jos mennään ravintolaan, niin puhutaan luonnollisesti päivällisestä. Sunnuntailounas on ollut perinteisesti perheen kesken. Silloin syödään kanaa, pihviä tmv.

Kyllä, aussit käyvät paljon ravintoloissa. Vaihtoehtoja on: italialainen, meksikolainen, kiinalainen jne. Lisäksi on kaikkien tuntemat McDonald's-tyyppiset pikaruokapaikat. Paikallinen on Hungry Jack's(tunnetaan Burger Kinginä Amerikassa).

Tässä linkki ravintoloiden tarjontaan:

http://ww.eatingwa.com.au

Jos kulttuuri kiinnostaa enemmänkin, niin täältä voit löytää lisää mielenkiintoista luettavaa:

http://www.australia.com/about/culture.aspx
http://www.mondo.fi/country_destination/89

Kommentit (0)

Vastauksesi