Onko Amway huijausta? Onko se eräänlainen pyramidi huijaus?

Onko Amway huijausta? Onko se eräänlainen pyramidi huijaus?

Onko Amway huijausta? Onko se eräänlainen pyramidi huijaus? Minulle sitä tyrkytettiin, mutta luettuani netistä yrityksestä ja edellisten myyjien mielipiteitä niin tuntuu että se voisi olla huijausta.

Onko mitään vinkkejä mitä kannattaa kysellä ja missä olla erityisen tarkkana kun he kyselevät liittymisestä?

Vastaus

Voi olla vaikea sanoa, mikä on moraalisessa mielessä huijaus ja mikä ei. Jos lähtee verkostointimarkkinointiin mukaan suurin odotuksin ja pettyy niihin, se saattaa tuntua huijaukselta, vaikka toiminnassa ei olisi mitään laitonta. Asia riippunee siitä, onko yritys luonut liian suuria ja valheellisia odotuksia tuottojen suhteen. Ei välttämättä ole helppoa erottaa laitonta toimintaakaan laillisesta, ja ratkaisun tekee toki viime kädessä oikeus.

Amway vaikuttaa suhteellisen luotettavalta siinä mielessä, että se on Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton jäsen, kuten yhdistyksen jäsenyritysluettelosta osoitteesta http://www.ssml.fi/index.phtml?s=13 voi todeta. Omilla sivuillaan osoitteessa http://www.amway.fi Amway vakuuttaa noudattavansa kansallista lainsäädäntöä niissä maissa, joissa se toimii. Osoitteesta http://www.amway.fi/cms/about_amway_and_direct_selling/what_is_direct_se... löytyy myös yrityksen oma selvitys siitä, miten se eroaa laittomista pyramidihuijauksista.

Amwaytä kohtaan on kuitenkin esitetty myös kritiikkiä, kuten Wikipedian aihetta käsittelevä artikkeli osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Amway kertoo. Aloittaminen maksaa, liiketoiminnasta aiheutuu kuluja, eikä sen saaminen voitolliseksi välttämättä onnistu ihan helposti. Osoitteesta http://www.amquix.info/tr/amway_fn.html löytyvässä artikkelissa ”Quixtar Amway liiketoiminnan analyysi” yrityksen liiketoiminta lytätään täysin. Kannattaa ehkä lukea kyseinen artikkeli ja kysyä sen pohjalta, miten yrityksessä osataan vastata esitettyyn kritiikkiin ja kuulostavatko vastaukset uskottavilta. Lienee hyvä myös selvittää erittäin tarkkaan, mihin oikein sitoutuu, jos allekirjoittaa Amwayn sopimuksen, ja miten järjestelmästä voi erota, jos se ei tunnukaan hyvältä jutulta.

Kommentit (0)

Vastauksesi