Onko allakuvatusta talosta jälkitietoja, esim.

Onko allakuvatusta talosta jälkitietoja, esim.

Onko allakuvatusta talosta jälkitietoja, esim. homehtuiko se tyystin?
TV:ssä tuli viime viikonlopuna ohjelma design-kodin rakentamisesta Oxfordissa. Jäin katsomaan mielenkiinnolla kun pienelle tontille kaivettiin 3,5 m syvä monttu ilman minkäänlaisia vesijärjestelyjä. - muurauksen vesieristystä lukuunottamatta. Eikö sateista tunnetussa Eglannissa olla nykyajassa salaojituksen (saati rakennusmääräysten) osalta lainkaan? Rakentaja oli kuitenkin jonkin sortin (rikas) ammatilainen.
Ohjelman loppupuoliskolla valmihkon kellarikerroksen lattialle tihkui vettä, jota rakentaja suunnattomasti hämmästeli. Loppukatsauksessa kellari olikin viimeistelemätön.
http://www.channel4.com/4homes/on-tv/grand-designs/episode-guides/oxford...

Vastaus

Valitettavasti en löytänyt tietoja kyseisen talon kohtalosta.
Englannissa suhtaudutaan talojen eristyksiin ehkä eri tavalla kuin meillä Suomessa. Englantilainen tuttava kertoo, että hometta ja kosteutta on englantilaisissa taloissa ollut aina. Taloja ei rakenneta niin tiiviiksi kuin täällä, joten homehaitoistakaan ei juuri puhuta. Raitista ilmaa aina riittävästi kun on ”luonnollinen ilmanvaihto” eli ovista ja ikkunoista vetää.

Nykyisin englantilaisiin taloihin rakennetaan kellarikerrosta varsin harvoin. Joihinkin taloihin saatetaan rakentaa kellariin autotallitilat. Mikäli rakennukseen kaivetaan kellarikerros, täytyy taloon laittaa salaojat. Englantilainen rakentamisesta tietävä tuttava suosittlee kirjaa the Building Regulations Explained and Illustrated. Kirjaa ei valitettavasti ole saatavilla pääkaupunkiseudun kirjastoista.

Kommentit (0)

Vastauksesi