Onko Aku Ankan suomentajilla huoneentaulu: "Tupu = sininen - Hupu = vihreä - Lupu = punainen"?

Onko Aku Ankan suomentajilla huoneentaulu: "Tupu = sininen - Hupu = vihreä - Lupu = punainen"?

2 vastausta

Varhaisissa sarjoissa kolmikon lakkien ja muiden asusteiden värit vaihtelivat. Joskus näin tapahtui jopa saman tarinan aikana. Hupu saattoi alkuun käyttää sinistä lakkia ja viimeisillä sivuilla punaista. Värittäjät eivät olleet aina kovin tarkkoja. Vastaajankin täytyy myöntää, ettei juurikaan Aku Ankkoja lukiessa ajatellut Tupua, Hupua ja Lupua niinkään yksilöinä vaan ensisijaisesti ryhmänä. Lakkien väreihin ei osannut kiinnittää huomiota.

Wikipedian artikkelin mukaan värit alkoivat vakiintua vasta 1980-luvulle tultaessa. Muualla maailmassa näyttäisi Tupu käyttävän punaista lakkia, Hupu sinistä ja Lupu vihreää.

Tästä poiketen Suomessa julkaistavissa sarjakuvissa Tupulla on yleensä sininen lakki ja Hupulla vihreä. Lupun lakki on punainen. Olisiko syynä se, että meikäläiset Aku Ankka -sarjat valitaan tanskalaisen Egmont-kustantamon tuotannosta? Tanskassa noudatetaan myös tätä samaa yleisestä linjasta poikkeavaa väritystä. Miksi siellä on päädytty aikanaan tällaiseen ratkaisuun, siitä ei oikein löydy tietoa.

 

 

Kommentit (1)
Tässä joutuu päättämään, onko Hupu sama kuin Huey (sama alkukirjain) vai sama kuin ... Tässä joutuu päättämään, onko Hupu sama kuin Huey (sama alkukirjain) vai sama kuin Dewey (vakiintuneen luettelujärjestyksen toinen).
15.4.2017 20:22 Reijo Jaakkola 9577
13.04.201720:49
21729
89

Kiitos, että vastasitte tähän!

Ikävää, että vastaus meni suoraan sivulle 5.

Olen purnannut tästä asiasta ennenkin - tuore vastaus ei tule keulille - mutta olen varma, että korjaatte asian vielä joskus!

(Oliko tämä oikeaoppinen hampurilainen, jonka malliin kritiikki pitäisi kuulemma pukea?)

 

Kommentit (0)

Vastauksesi