Onko aiheellista hankkia kaikille perheenjäsenille oma hammastahna hygieniasyistä?

Onko aiheellista hankkia kaikille perheenjäsenille oma hammastahna hygieniasyistä?

Tuntuu itsestäänselvältä, että hammasHARJOJA ei lainailla, koska harjassa on varmastikin kattava edustus kunkin henkilökohtaisesta suubakteeristosta (jota ei kannattane levitellä). Hammastahnaa otettaessa harja tulee väkisinkin hipaisseeksi tuubin kärkeä ja näin reitti bakteerien siirtymiselle henkilöltä toiselle on periaatteessa olemassa. Haluaisin tietää, onko tällä käytännön merkitystä? Suojaisiko hlökohtainen tuubi SIINÄ MÄÄRIN muiden bakteereilta, että sellaisten hankkiminen olisi perusteltua vai onko ero marginaalinen? Onko väliä sillä, puhutaanko perheenjäsenistä vai muista ihmisistä? En muuten tarkoita aiheeseen liittyvää ns. ällötysaspektia, josta joillakin nettikeskustelupalstoilla puhutaan :-)

Vastaus

Hammastahnan yhteiskäyttö tuntuu itsestäänselvyydeltä. Koskaan ei ole vielä kukaan kieltäytynyt jakamasta omaa hammastahnaansa. Myöskään hammaslääkärit eivät ole koskaan ottaneet asiaa edes puheeksi. Näillä perusteilla, ja suu sekä hampaat aina hyvässä kunnossa olleina, uskallamme sanoa, että bakteereiden tai virusten tarttumisen kannalta ero olisi marginaalinen, jos hammasharjassa ei ole verta ja harjan kontakti hammastahnaan on normaalin minimaalinen.

Kommentit (2)
Jotkut ihmiset ovat selvinneet hengissä myös suudelmista ja kielareista... :) Enemmän ... Jotkut ihmiset ovat selvinneet hengissä myös suudelmista ja kielareista... :) Enemmän bakteereja perheenjäsenten kanssa vaihdellaan ovenkahvoissa, hanoissa, WC-pöntön nupissa kuin hammastahnassa.
30.10.2013 12:02 Köpi K 48951
Jos hyllyssä on tilaa, niin miksipä ei jokaisella voisi olla omakin tahna vaikkei siihen... Jos hyllyssä on tilaa, niin miksipä ei jokaisella voisi olla omakin tahna vaikkei siihen hygieniasyitä olisikaan. Kustannuksiin se ei vaikuta ja silloin jokainen voi valita mieleisensä tahnan ja puristella tuubia juuri siitä kohtaa, mistä haluaa (sekin, kun on kuulemma joissain talouksissa ongelma).
30.10.2013 13:46 Hessu Höpö 5577

Vastauksesi