Onko 95 bensa egolokisempaa kuin 98 bensa?

Onko 95 bensa egolokisempaa kuin 98 bensa?

Haluaisin käyttää skootteriini mahdollisimman egolokista bensaa, joten olisi mukava kuulla paras vaihtoehto. Vaikka tietty sähkö skootteri olisi kaikista egolokisin.

3 vastausta

95E-bensiini on ympäristöystävällisempi. Se sisältää 10 prosenttia etanolia, joka on uusiutuva biopolttoaine.

Kommentit (0)
24.07.201522:57
79915
53

Jos kysymys nyt otetaan ihan sanatarkasti, niin menee vielä vaikeammaksi. Egologisuus, tiede itsensä tärkeäksi tekemisestä, ei ehkä ole ottanut kantaa eri polttoaineisiin. Mutta Shellin V-power kuulostaa aika egoilulta. 

Etanolin ekologisuudessa (koolla kirjoitettuna) täytyy myös huomioida ns. Ruoka versus Polttoaine, viljelläänkö viljaa syötäväksi/karjalle rehuksi vai poltettavaksi moottoreissa, kumpi on ekologisempaa?

Mitä tulee sähköskoottereihin, niin niiden akut, varsinkin lithium-akut ovat aika hurja ympäristörasite. Suosittelenkin kysyjälle polkupyörää, jos ekologisuus (koolla) oikeasti huolettaa.

Kommentit (0)
24.07.201515:02
9474
22

Polttoaineen koostumus ei vielä kerro suoraan ympäristöystävällisyyttä.

Olisi otettava huomioon, kuinka paljon mitäkin polttoainetta menee per matkayksikkö. Etanolin energiasisältö on pienempi kuin bensiinin ja se heikentää 95E-polttoaineen ympäristöystävällisyyttä.

Sitten voidaan vertailla, kuinka paljon hiilidioksidia tuotetaan uusiutuvista ja uusiutumattomista lähteistä sekä muita haitallisia palamistuotteita.

En tiedä, mikä on oikea lopputulos, mutta ensimmäinen vastaus on ainakin riittämätön.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi