Omistan pakettiauton jossa on turvatyyny vain kuljettajan puolella. Voinko kuljettaa lastenlastani?

Omistan pakettiauton jossa on turvatyyny vain kuljettajan puolella. Voinko kuljettaa lastenlastani?

Omistan pakettiauton jossa on turvatyyny vain kuljettajan puolella. Voinko kuljettaa vieressäni (vänkärin paikalla) 2 vuotiasta lastenlastani turvaistuimessa kasvot menosuuntaan päin?

Vastaus

Tieliikkennelain (3.4.1981/267 ) 88 a § (31.3.2006/234) Lapsen kuljettaminen ajoneuvossa todetaan mm. näin: "Kuljetettaessa henkilö-, paketti- tai kuorma-autossa lasta, jonka pituus on alle 135 cm, on käytettävä 88 §:ssä tarkoitettua lasten turvalaitetta, jos ajoneuvossa on turvavyöt tai lasten turvalaite on muuten ajoneuvoon asennettavissa. Jos ajoneuvoon ei voida asentaa lasten turvalaitetta, on vähintään 3-vuotiaita lapsia kuljetettava muulla kuin etuistuimella. Alle 3-vuotiasta lasta henkilö-, paketti- tai kuorma-autossa kuljetettaessa on 2 momentin 1 kohdassa tarkoitettua poikkeusta lukuun ottamatta aina käytettävä lasten turvalaitetta."

Liikenneturvan mukaan turvallisinta alle kolmivuotiaan kuljettamínen on takapenkillä turvaistuimessa selkä ajosuuntaan; tämä tarjoaa parhaan tuen päälle ja kaulalle mahdollisessa törmäystilanteessa. Etupenkilläkin turvaistuimen olisi hyvä olla selkä ajosuuntaan (edellyttää että turvatyynyä ei ole tai se on toimintakyvytön).

Kommentit (0)

Vastauksesi