Oma "elisaviihde"?

Oma "elisaviihde"?

Nyt, kun Soneran ja Elisan Viihde verkkotallennuspalvelut uhkaavat muuttua kalliimmiksi ja sisällöltään huonommiksi, haluaisin tietää, onko olemassa tallentavaa digiboxia tai "kodin viihdekeskusta", jossa olisi verkkokäyttöliittymä ja se olisi yhtä kätevä, kuin noissa palveluissa? Siis tallennettaisiin omalle boxille, mutta ohjelmia voisi valita tallennettavaksi missä vain netin kautta suoraan ohjelmalistauksesta. Jollei sellaista boxia ole, niin onko sellaista tietokoneohjelmaa, joka tekisi tuon saman, jos kone on kytkettynä televisioon? ps. jos ei sellaista ole, niin nyt olisi jollain elektroniikkavalmistajalla tuhannen taalan paikka.

Vastaus

Kysyin asiaa suuresta tavarataloketjusta ja sieltä vastattiin seuraavasti. On olemassa esim. blu ray-soittimia, joissa on vakiona netti. Tietysti kotona pitää olla se nettiyhteys tilattuna operaattorilta. Blu ray-soittimissa on mallikohtaisesti joissakin oma kovalevy, jonne  ohjelmia voi tallentaa. Teknisesti tällainen palvelu on mahdollista toteuttaa.

Löysin myös kotimaisen tv-palvelun, josta voi  tallentaa 13 tv-kanavalta (Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, Yle FEM, MTV3, Nelonen, Sub, Jim, TV Viisi, LivFOX, Kutonen ja AVA) kaikki ohjelmat osoitteessa http://www.tvkaista.fi/  Katsoa voi milloin haluaa, sillä palvelu tallentaa haluamasi ohjelmat neljäksi viikoksi.

Syy siihen miksi sitä ei ole laajemmassa käytössä, on tekijänoikeusasiat.  TVkaistaa on syytetty tekijänoikeuksien rikkomisesta.

Kommentit (0)

Vastauksesi