Olosuhteiltaan samanlainen osavaltio tai kaupunki, kuin Suomi?

Olosuhteiltaan samanlainen osavaltio tai kaupunki, kuin Suomi?

Hei. Minne pöin Yhdysvaltoja pitäisi muuttaa, jos haluaisi samanlaisen ilmaston, kuin Suomessa? Tahtoisin, että siellä olisi neljä selvää vuodenaikaa, ei pelottavia käärmeitä, ei ällöttäviä hämähäkkejä eikä rumia skorpiooneja.

3 vastausta
22.01.202016:56
30311
19

Alaska olisi kai paikka, jossa ei ole myrkyllisiä käärmeitä, ja myrkyttömiäkin ilmeisesti melko vähän. Jonkun sortin moskiittoja siellä on, joten jenkit taitavat käyttää siellä samoja torjunta-aineita kuin hiekkakirppuvaltioissa rannalla.

Entäs sateet? Ainakin vielä jossain oli ilmoitus, että suurin osa Alaskan sateista tulee alas lumena. Se kuulostaisi ainakin minusta hyvältä, en tiedä mitä kysyjä tykkäisi. Tilanne siellä on ilmeisesti muuttumassa yhtä hyvin kuin täälläkin - viime kesänä on ollut tolkuttoman kuumaa.

Alue on toki suuri- osavaltiohan on USA:n suurin, joten kaikenlaista säätä ja paikkaa voi löytyä vielä toistaiseksi.

Ensin ajattelin ehdottaa kysyjälle Washingtonin osavaltiota, siis sitä siellä USA:n tasaisella luoteisrajalla,. missä Tom Hanks haihatteli unettomana Seattlessa. Siellä kuitenkin kuulemma ihan oikeasti sataa paljon, koska myrskyt tulevat mereltä päin. Seattlea pidetään muuten mukavan skandinaavisena kaupunkina, kun siellä asuu "meikäläisiä",  pohjoismaisten vanhemmat tai esi-isät lienevät myös halunneet paikkaan, jossa olisi heidän omantapaisensa ilmasto.

Mitä tulee kulttuuriin ja muuttajiin, Seattle oli suomalaisen kapteeni Olavi Alakulpin (lieutenant-colonel in US Army) kotipaikka, josta myös hänen pojanpoikansa Kurt on kotoisin. Kurt Alakulppi on amerikkalainen lyyrinen tenori, mm. Carnegie Hallissa menestynyt. Mutta tätähän ei kysytty.

US Navylla on tukikohta Bremertonissa Seatllen tuntumassa. Sopisiko kysyjälle ura Yhdysvaltain asevoimissa? Joillakin ehdoilla sinne pääsee ulkomaalainekin, eivätkä työt näytä loppuvan.

Kommentit (0)
21.01.202016:37
20661
17

Jos ilmastolla ei olisi väliä, veikkaisin Minnesotaa, mutta siellä taitaa olla enimmäkseen mantereinen ilmasto. Suomi  on Siperian mantereisen ja Norjan merellisen ilmaston välimaastossa, joten samankaltaista ilmastoa pitäisi Amerikoissakin etsiä jostain rantojen läheltä, mutta ei liian läheltä. Lisäksi meitä lämmittää Golf-virta, jonka takia meikäläisiä lämpätiloja joutuu etsimään etelämpää, missä talviaurinko nousee ylemmäs ja sulattelee lumenpintaa pitkin talvea toisin kuin meillä. Ihan samanlaisia olosuhteita on aika vaikea löytää, mutta olettaisin että Maine olisi aika kotoisen tuntuinen. Tai sitten ei. Pikkuinen se ainakin on.

Edit: Etsin vielä tietoa skorpioneista ja niitä löytyy pohjoisimmillaan Kanadan Albertasta. Euroopassa pohjoisin esiintymä on Engalnnissa, jonne ne ovat kulkeutuneet ihmisten mukana vasta 1800-luvulla. Yleensä ottaen niitä ei ole taigavyöhykkeellä, Pohjois-Amerikassakaan.

Edit 2: Löysin lähteen jossa kerrotaan kuukausittaiset ja vuosittaiset keskilämpötilat eri kaupungeissa (katso toinen linkki). Sieltä käy ilmi että vuotuisen lämpötilan mukaan suomen kaltaiset lämmöt löytyvät Kanadan itärannikolta, mutta kun katsoo kuukausittaisia lämpötiloja, niin talvi on selvästi kylmempi ja kesä selvästi lämpimämpi kuin Suomessa, jopa ihan rannikolla. Lahja Kotka jo totesikin että länsirannikolla on kosteampaa, ja sataa enemmän, joten varmaankin lämpötiölatkin vaihtelevat vähenmmän länsirannikolla. Suomen kaltaiset olosuhteet löytyvät siis helpommin länsi- kuin itärannikolta, mutta ei USA:sta vaan Kanadasta. Jääkauden jättämät maastojäljetkin ovat samankaltaisia Kanadassa.

Kommentit (0)
21.01.202021:37
86990
14

Miten olisi Alaska? Sieltä sitten sopiva kohta sisämaasta, mutta sen verran läheltä merta, että se vähän lämmittäisi ilmastoa. Etelärannikon luota, pohjoisessa voi olla turhan kylmät talvet. Isot kaupungit Juneau ja Anchorage ovat ihan rannalla, joten voivat olla lähempänä Helsingin kuin Rovaniemen säätä.

USA:han ei noin vain muuteta ilmastopakolaisena, tarvitset työluvan, jos aiot yli 6kk viipyä.

Kommentit (0)

Vastauksesi