Olisko tietoa voisko 163 senttinen tyttö päästä minkään tason "malliksi"?vaikka...

Olisko tietoa voisko 163 senttinen tyttö päästä minkään tason "malliksi"?vaikka...

MOi!
Olisko tietoa voisko 163 senttinen tyttö päästä minkään tason "malliksi"?
vaikka johonkin vaatekuvaston lehteen tai vaikka johonkin vaatimattomaan paikkaan.
Oliskohan joku nettiosote jossa tiedettäis asiasta.
Olisin tosi kiinnostunut!!
Kiitti etukäteen!!

Vastaus

Työvoimatoimiston sivulla kerrotaan mallin työstä mm. seuraavaa:

” Malli (valokuvamalli ) tekee myynninedistämistyötä freelancerina tai mallitoimiston palveluksessa esittelemällä vaatteita kosmetiikkaa tai vastaavia tuotteita mainoksissa tai muotinäytöksissä. Tehtäviin sisältyy myös PR-työtä ja/tai juontotöitä. Työhön kuuluu esiintymistä messuilla, tavarataloissa ja kutsuvieraille tarkoitetuissa gala- yms. pukunäytöksissä sekä mainoskuvausta studioissa ja ulkotiloissa. Toimeksiannot sisältävät myös show-kiertueita eri puolilla maata hyvin erilaisissa tiloissa: tavarataloissa, autotaloissa, kauppakeskuksissa, hotelleissa ja ravintoloissa, messuilla sekä muissa erilaisissa tapahtumissa. Mainoskuvia tarvitaan lehtiin, tv-mainoksiin, julisteisiin, suoramainoksiin jne. Työhön kuuluu liikkumista, elehtimistä ja tuotteeseen sopivaa esiintymistä. Näytöksissä malli joutuu vaihtamaan asua tiheässä tahdissa. Kasvot ja keho ovat mallin tärkeimmät työvälineet. Uusien työtilaisuuksien etsimiseksi mallilla on yleenä käytössään ns. mallikansio, johon on koottu mallin työnäytteitä. Työhön kuuluu paljon yhteistyötä mainoskuvaajien, näytöskoreografien, maskeeraajien ja kampaajien kanssa. Mallin työhön liittyy monia kulttuurisia ja viihdeteollisuuden luomia arvoja ja asenteita, joilla ei välttämättä ole yhteyttä mallin arkityöhön. Työaika vaihtelee työtilaisuuden mukaan. Näytöksissä työ on kiireistä ja minuutintarkkaa. Työtilat vaihtelevat pienistä, ahtaista ja pölyisistä pukeutumistiloista kuumiin studiovaloihin tai kylmiin ulkotiloihin.”

(lähde: http://www.mol.fi/webammatti.cgi?ammattinumero=39920&kieli=00 )

Sinun kannattaa kuitenkin ottaa suoraan yhteyttä mallitoimistoihin, jotka järjestävät malleja erilaisiin tilaisuuksiin ja kuvauksiin. Niiltä saat myös lisätietoja ja –ohjeita.
Tässä muutamien kotisivuja:

http://www.modelx3me.com/

http://www.modefinland.com/

http://www.sef.fi/

http://www.fondi.fi/

http://www.paparazzi.fi/

http://www.modelboom.fi/

Mikäli haluat omatoimisesti tehdä itsellesi usein vaadittavan ja lisämahdollisuuksia tuovan mallikansion, voit tehdä sen esim. täällä:

http://www.moottoripera.com/tarjous/mallikansio.htm

Onnea yritykseesi, toivoo

iGS-toimitus / Hgin kaupunginkirjasto

Kommentit (0)

Vastauksesi