Olisi hyvät kuulokkeet haussa, lähinnä mp3:n kuunteluun.

Olisi hyvät kuulokkeet haussa, lähinnä mp3:n kuunteluun.

Olisi hyvät kuulokkeet haussa, lähinnä mp3:n kuunteluun. Käytössäni on ollut Kossin PortaProt ja budjettiluokan AKG:t. Molemmista hapruistuivat kuulokepehmusteet alta aikayksilön, kun korvat tuppaavat hikoilemaan helposti. Minkälaiset kuulokkeet olisi helppo puhdistaa? Korvan sisälle työnnettävät plugit eivät käy.

2 vastausta

iGS ei pysty antamaan yleispäteviä, puolueettomia suosituksia eri tuotemerkkien välillä. Sinun kannattaisi aluksi tutustua erilaisiin kuuloketesteihin ja tutkia niitä varsinkin sillä perusteella, mitä ominaisuuksia pidät kuulokkeissa tärkeinä. Lähtökohtana voit tietysti pitää sitä, kuinka paljon olet halukas hyvistä kuulokkeista maksamaan. Vertailevia testejä löydät vaikkapa googlaamalla sanoilla kuulokkeet testit. Esimerkiksi tästä saat jo varsin laajan valikoiman: http://www.vertaa.fi/kuulokkeet?gclid=CKjJhP_-lp4CFcmOzAodWx1vlg

Aikoinaan kirjastoissa oli paljon nykyistä enemmän musiikinkuuntelupaikkoja, kun musiikkia ei vielä ollut niin helposti netissä saatavissa (tai kun koko nettiä ei vielä ollut olemassakaan!) Työskentelin silloin itse eräällä musiikkiosasastolla, ja siellä kaikki kymmenet kuulokkeet puhdistettiin vähintäänkin joka aamu, toisinaan useamminkin. Ämpärilliseen vettä lorautettiin tilkka mietoa desinfioivaa pesuainetta, ja kuulokkeiden sangat ja pehmusteet pyyhittiin liuokseen kostutetulla rätillä. Kuulokkeet kestivät hyvin sekä kovaa jatkuvaa käyttöä että päivittäistä puhdistamista. Yksityiskäytössä kuulokkeet eivät joudu läheskään yhtä kovalle koetukselle, ja vaikka niitäkin on tietysti hyvä puhdistaa aika ajoin, jatkuvaa desinfiointia tuskin tarvitaan siinä määrin kuin yleisessä käytössä. Mitä tukevamman tuntuista ja ehkä kovempaakin materiaalia pehmusteet ovat, sitä paremmin niiden voi olettaa kestävän puhdistamista, ja se on tietysti myös sitä helpompaa, mitä sileämpää pemusteiden materiaali on. Tällaiset pehmusteet saattavat kuitenkin olla vähemmän mukavat kuin pehmeämmästä materiaalista valmistetut. Jotta puhdistusaineet eivät kuivattaisi ja haurastuttaisi pehmusteita, voit ajoittain myös käsitellä niitä jollakin nahanhoitoaineella tai muulla rasvalla, kunhan varmistat ensin, ettei se ole ihoa ärsyttävää.

Joudut joka tapauksessa siis itse etsimään juuri sinun tarpeisiisi sopivan kuulokevaihtoehdon.

Kommentit (0)
02.11.201823:14
62
53

Itse kuulokkeiden valinnan lisäksi kannattaa kartoittaa tarkasti kuulokkeiden käyttötarkoitus. Erilaisiin tarkoituksiin on aina siihen sopivimmat kuulokemallit. Pelkkään musiikinkuunteluun kannattaa hankkia laadukkaat stereokuulokkeet, jos taas aikoo katsoa elokuvia tai pelailla kannattaa ehkä harkita monikanavaääntä tarjoavia malleja.

Kommentit (0)

Vastauksesi