Olin eräällä sivulla netissä ja siinä luki koneeni ip osoite ja selaimeni ja...

Olin eräällä sivulla netissä ja siinä luki koneeni ip osoite ja selaimeni ja...

Olin eräällä sivulla netissä ja siinä luki koneeni ip osoite ja selaimeni ja käyttöjärjestelmäni.Tarkistin ip osoitteeni ja nettisivulla oleva tieto piti paikkansa.Onko koneeseeni murtauduttu ja onko siinä vakoiluohjelma?

Vastaus
02.06.201012:15
29974
46

Tuo ei välttämättä tarkoita sitä, että koneellesi olisi murtauduttu, sillä Internet-sivun ylläpitäjä saa halutessaan nuo tiedot selville sivulla vierailevasta henkilöstä. Osoitteesta http://www.opentracker.net/fi/demo.jsp löytyy yksi esimerkki tällaisesta palvelusta, joka kerää vierailijoiden IP-osoitteita sekä tietoja käyttöjärjestelmistä ja selaimista. Noilla tiedoilla ei voi itsessään tunnistaa sinua tai tunkeutua koneellesi.

Osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Haittaohjelma löytyvä Wikipedian artikkeli kertoo haittaohjelmista, ja sivun alareunassa on linkkejä, joista pääset etsimään apuvälineitä, jos haluat varmistaa, ettei tietokoneellasi ole haittaohjelmia. Hyvä ja automaattisesti päivittyvä tietoturvaohjelma on myös suureksi avuksi torjuttaessa tietokoneelle pyrkiviä ei-toivottuja tunkeilijoita.

Kommentit (0)

Vastauksesi