Olimme ystäväni kanssa eilen Turussa jokilaivoilla ja aloimme miettimään miten...

Olimme ystäväni kanssa eilen Turussa jokilaivoilla ja aloimme miettimään miten...

Hei!

Olimme ystäväni kanssa eilen Turussa jokilaivoilla ja aloimme miettimään miten niissä on hoidettu wc:den viemäröinti? Onko niissä valtavat tankit joita tyhjennetään aika ajoin vai menevätkö niistä putket kaupungin viemäriverkostoon? Laivat ovat vain kesän jokirannassa, joten mielestämme mitään hirveän kiinteää ratkaisua niissä ei voi olla!

Toiseksi haluaisin kysyä tälläistä, että onko Suomeen tullut ilmaston lämpenemisen vaikutuksesta kärpäslajia joka munisis ihmisen ihon läpi? Minulle kävi tässä taannoin, etttä huomasin noin banaanikärpäsen kokoisen kärpäsen punertavan takapään olevan sormeni ihon sisällä ja sen vihertävän loppu vartalon sormeni ihon ulkopuolella! Desinfion heti kohdan, mutta onko minulla syytä huoleen?

Kiitos vastauksistanne ja ajastanne!

Vastaus

Turkulaisesta ravintolalaiva Cindystä vastattiin, että heillä on yhteys kaupungin jäteverkkoon. Kaikilla laivoilla ei sitä ole, vaan joillakin pilssi (säiliö) tyhjennetään loka-autolla.

Tuohon kärpäskysymykseen Luonnontieteellisen keskusmuseon hyönteistutkija vastasi, että ei ole olemassa havaintoja ihmisen ihon sisään munivien kärpäslajien leviämisestä Suomeen. Hän totesi, että tropiikissa tosiaan on useitakin lajeja, jotka joko munivat suoraan iholla olevaan haavaan tai joiden munat voivat esim. vuodevaatteiden mukana joutua ihmisen iholle. Tutkija sanoi, että Suomessakin teoriassa raatokärpänen saattaisi laskea munansa iholla olevaan märkivään haavaan, mutta ei umpinaisen ihon sisään.

Kommentit (0)

Vastauksesi