Oliko joskus ennen vartiointiliikkeiden autojen keuloissa valaistu Michelin -ukko?

Oliko joskus ennen vartiointiliikkeiden autojen keuloissa valaistu Michelin -ukko?

Muistan nähneeni joskus lapsuudessani 90-luvun alussa liikenteessä auton, jonka keulassa oli Michelin -ukko, jossa oli pistemäinen oranssi tai punainen valo, joka oli siinä ukon päässä. Minulle sanottiin, että se on vartiointiliikkeen auto, ja että niiden keuloissa on tuollaisia Michelin -ukkoja. Käytettiinkö siis todellakin joinakin vuosikymmeninä pistemäisellä valolla varustettuja Michelin -ukkoja vartiointiliikkeiden autojen keuloissa, ja olikohan se yleistäkin silloin?

2 vastausta

Jotenkin tuntuisi oudolta, että rengasfirman mainosnukkea olisi käytetty vartiointiautojen tunnuksena. Olisikohan kyseessä ollut yksittäinen vartiointiliike tai peräti vain yksittäinen auto? En löytänyt asiasta tietoa, joten taas on laitettava toivo tämän sivuston lukijoihin. Onkohan kellään asiasta omakohtaisia muistikuvia ja/tai tietoa?

Kommentit (0)
23.07.201521:37
1858
78

Muistan nähneeni näitä kuorma-autojen keulilla (volvo?) useampaan otteeseen 80-luvulla ainakin. Ei mikään vartiointifirma, vaan enemmänkin maansiirtofirma. Valoa en muista nähneeni, mutta punainen huivi oli osalla ukoista kaulassa.

Kommentit (0)

Vastauksesi