Oliko 1980-90-luvulla ravintoloiden osoitteita puhelinluettelossa?

Oliko 1980-90-luvulla ravintoloiden osoitteita puhelinluettelossa?

Kysymyksessä 13.6. etsittiin kahden Kampissa 1980-90-luvun taitteessa olleen ravintolan nimiä. Tuolloin ei netti ollut vielä käytettävissä osoite- ja firmahakuna, mutta mahtaisiko ravintoloita löytää Hgin puhelinluetteloista tai niiden keltaisilta mainossivuilta? Helmet.fi:n mukaan puhelinluetteloita on tallessa. Entä mainostivatko ravintolat säännöllisesti Hesarissa? Sekin löytynee yhä kirjastosta jossakin muodossa.

Vastaus

1980 – 1990 –luvun  puhelinluetteloista löytyy helsinkiläisten ravintoloiden nimiä ja osoitetietoja sekä keltaisilta sivuilta, joilla ne ovat hakemiston kohdassa ravintolat, tai Yritykset ja yhteisöt osasta. Keltaisilla sivuilla oli niin rivi-ilmoituksia kuin mainoksia. HelMet -kirjavaraston Helsinki -kokoelmassa on myös vanhoja Helsingin puhelinluetteloita.

Vanhat Helsingin Sanomat ovat mikrofilmattuina Helsingin pääkirjastossa, Pasilassa ja mikrofilmejä voi selata kirjaston aukioloaikoina (tällä hetkellä mikrofilmeistä ei voi ottaa kopiota). Lisäksi mikrofilmit löytyvät esimerkiksi Sellon kirjastosta.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi