Olenko Suomen tyhmin ihminen?

Olenko Suomen tyhmin ihminen?

Olenko Suomen tyhmin ihminen?  Asiat, joita käsitellään uutisina telkussa ja sanomalehdissä ovat minulle melkeinpä mahdottomia ymmärtää.

Tarkoitan nyt asioita jotka koskevat taloutta, politiikkaa ja muita "tärkeitä" aiheita.

Kahvipöytä-keskusteluissa, bussipysäkkiparlamentissa ja muissa ihan tavallisten ihmisten keskustelupaikoissa saan aina hävetä kun en tajua ollenkaan mistä puhutaan.

Kyproksen talouskriisi, Syyrian tilanne, kuntaliitos, Sote-uudistus....nämä kaikki ovat minulle  vierasta kieltä ja outoja käsitteitä. Yritän kuunnella uutisia ja lukea lehtiä, mutta ei. En tajua mitään enkä ymmärrä em.seikkoja enkä edes sanoja. 

Kuitenkin ihan joka ukko ja akka omaavat päivänpolttavista asioista mielipiteen ja saamari! -jotkut havaitsevat vielä seuraus- ja syysuhteen ja osaavat mitoittaa asian maailmanlaajuiseen sekä kunnalliseen mittakaavaan!

En tietysti väitä että he olisivat oikeassa (enkä tiedä kuka on) mutta heillä on kuitenkin jokin käsitys näistä maailmanasioista joista he voivat vaihtaa  mielipiteitä.

 Ja minä...aikuinen ihminen tollotan hölmönä kahvikuppiani enkä osaa muodostaa mielipidettä saati että osaisin edes kysyä mistä puhutaan, aiheet kun tuntuvat olevan alunperinkin niin vaikeita.

 Selkouutisiset helpottavat mutta mielestäni niissä puhutaan vain pieni osa uutisista. Ei koko uutispakettia, jossa puhuttaisiin useista asioista.

 Miten siis saisin hyvin kattavat, laajat  jokapäiväiset uutiset joka olisi pakattu yksinkertaisempaan muotoon?

  Lisäksi tiedustelen onko olemassa  selkokielistä maailman- ja /tai Suomen historian kirjaa?

  Menen  viltin alle häpeämään.

4 vastausta

Et varmasti ole Suomen tyhmin ihminen! Oletko ajatellut, että sinulla olisi esim. lievä lukihäiriö? Tutustu alla oleviin linkkeihin.

Ylen selkouutisissa on selitetty vaikeat sanat ja siellä on  kattavasti ajankohtaiset uutiset.

Pääkaupunkiseudun kirjastoista on saatavilla kysymäsi kirjat.

Kommentit (0)
16.05.201316:52
26852
52

Mikäli kysymys on julkaistu alkuperäisessä, kysyjän itsensä laatimassa muodossa,  on vahvasti epäiltävä, että vastaaja juoksi lankaan.

Kysymys oli kirjoitettu niin fiksusti ja suurimmaksi osaksi niin hyvällä suomen kielellä, ettei sen laatijalla voi olla minkäänasteista luki- tai muuta kognitiivista häiriötä. Jostain syystä hän  vain on halunnut kirjoittaa niin sanotusti suolahiukkasen kera - ehkäpä ironisoidakseen nykypoliitikkojen ja muiden maan mahtajien "tahtotiloja", "haasteellisuuksia"  ja muita päättömyyksiä.

Toinen mieleentuleva mahdollisuus on leikillinen trollaus, jolla kysyjä on pikemminkin halunnut tutkailla vastaajan hoksottimia.

Kommentit (0)
25.05.201309:17
18871
29

Sinun ei tietenkään tarvitse sanoa mitään, ellet halua.

Kommentit (0)
24.05.201323:38
2315
21

Kiitos nimim.N.N. mukavasta kommentistasi!

Kysymys todella oli alkuperäinen itseni, kysyjän, tekoa.

Vilpittömästi: En tarkoittanut ironisoida enkä trollata. Nämä kysymyksessäni esittelemäni asiat ovat minulle erittäin vaikeita käsitteinä ja kopraantuntuvastikin.

Luki-häiriö "diagnoosi" oli hieman yllätys itsellenikin. Luen erittäin paljon kauno- ja tietokirjallisuutta ja yritänpä  kynäilläkin joskus. Kouluaikoina lukeminen ja kirjoittaminen taisivat olla parhaimmillaan kiitettäviä.

Mutta jokin  kammari aivoissani on kyllä kylmillään...ei epäilystä.

SDP:n ministerikierrätys...siunakkoon, pitäisikö siitä osata sanoa jotakin kahvitunnilla!

Kommentit (0)

Vastauksesi