Olenko nyt ihan hakoteillä koskien nykyisiä hiihtokeskusten hissilippujen...

Olenko nyt ihan hakoteillä koskien nykyisiä hiihtokeskusten hissilippujen...

Olenko nyt ihan hakoteillä koskien nykyisiä hiihtokeskusten hissilippujen hinnoittelua. Poikani kävi tänään Sappeessa ja halvin iltapäivälippu maksoi 28 euroa, siis jopa muutama tunti. Itse kun aloittelin laskettelun 1974, niin Jämsän Pitkävuoren kausikortti maksoi 70 markkaa ja siihen sisältyi takuu: jos jalka menee poikki niin seuraavan vuoden lippu on ilmainen.

Mielestäni hintojen ero on aivan posketon vaikka ottaakin huomioon kuluneen ajan. Silloin ei ollut mitään ravintolapalveluja yms. lisätuottona. Oli vain kahvila, missä sai jopa syödä omia eväitä. Eikä ollut muitakaan lisäpalveluja, paitsi hiihtokoulu. Lisäksi jos hissijono oli yli viisi metriä, niin sehän oli jotain aivan käsittämätöntä. Toki ei myöskään ollut lumetusta ja rinnekoneita, mutta kuitenkin... siis olenko ihan väärässä hinnoittelun poskettomasta noususta?

Vastaus

Rahanarvokertoimen mukaan tuo vuoden 1974 70 markkaa on nyt noin 62 euroa. Muutamia hiihtokeskuksia katsottuani halvimmillaan lasten kausikortin saisi hintaan 175 €. Vaihtelua hinnoissa on, tämän osoittaa Kuningaskuluttajan tekemä hintavertailu. Vertailu on tosin jo vuodelta 2005. http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/58

Hissilippujen hinnat näyttäsivät siis antamaasi vertailuhintaan nähden aika lailla nousseet.

Hiihtokeskukset ovat viime vuosina investoineet paljon esimerkiksi hissikapasiteetin nostamiseen, lumetusjärjestelmiin sekä rinnealueiden laajennuksiin.

Suomen hiihtokeskukset, tunnusluvut / Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry http://www.ski.fi/files/skifi/Tiedotus/SHKY_tunnusluvut_2011_tunnusluvut...

Rahanarvonkerroin
http://www.stat.fi//til/khi/2010/khi_2010_2011-01-14_tau_001.html

Kommentit (0)

Vastauksesi