Olen yrittänyt etsiä lisätietoja pianoni valmistajasta, mutten ole...

Olen yrittänyt etsiä lisätietoja pianoni valmistajasta, mutten ole...

Hei! Olen yrittänyt etsiä lisätietoja pianoni valmistajasta, mutten ole onnistunut. Osaatteko valaista pianoni alkuperää? Merkiltään se on siis Arthur Askolin, joka tietojeni mukaan on ihan suomalainen valmistaja, vai olenko väärässä? Haluaisin tietää esimerkiksi arvion valmistusajasta, ja mitä nyt muuta saatte selville. Olen aina ihmetellyt mm. miksi pianossani on vain kaksi pedaalia, kun kaikissa muissa näkemissäni pianoissa on kolme. Kiitän!

3 vastausta

Vaikka nimi Artur Askolin kuulostaa hyvin suomalaiselta, niin ainakin seuraavan sivuston mukaan Askolin pianot valmistanut tekijä aloitti toimintansa Pietarissa. (Voihan tekijä silti olla suomalainen, ajatellen Suomen historiaa):

http://www.oldpiano.ru/index.php/history-eng.html

Melkein sivun lopusta:
In 1878 there was the piano workshop by Askolin which produced a small amount of inexpensive grand pianos and upright-pianos.

Ajoituksesta ja muista erityispiirteistä voisi varmaan kysyä seuraavalta asiantuntijalta:
http://www.pianokeskus.fi/index.htm

Kommentit (0)
22.01.201813:50
84
84

Moikka! Isoisäni setä Artur Askolin on saanut pianonrakentajanoppinsa Pietarista ja muutti sen jälkeen perheineen Helsinkiin missä hänellä ja hänen veljellään (joka oli myös pianonrakentaja) oli kummallakin omat verstaat/myymälät. Muistaakseni juuri Arturin poika oli kuuluisa pianisti Pixen Askolin joka aikoinaan soitti mm Dallapéssä. 

Muistaakseni toinen veljeksistä teki enemmän flyygeleitä ja toinen pystypianoja. 

Kommentit (1)
Olen todella kiinnostunut kuulemaan lisää pianostasi! Ne ovat niin harvinaisia että ole... Olen todella kiinnostunut kuulemaan lisää pianostasi! Ne ovat niin harvinaisia että olen vaan kuullut niistä puhuttavan vaan en ole sellaista oikeasti nähnyt. Todella mielenkiintoista!
22.1.2018 13:53 Erica Askolin 84
25.02.201812:49
54
53

Meillä myös arthur askolin piano
Terv henri

Kommentit (0)

Vastauksesi