Olen yli 30 vuotta tilastoinut TV 1, 2 ja 3 esittämiä koti- ja ulkomaisia...

Olen yli 30 vuotta tilastoinut TV 1, 2 ja 3 esittämiä koti- ja ulkomaisia...

Olen yli 30 vuotta tilastoinut TV 1, 2 ja 3 esittämiä koti- ja ulkomaisia sarjoja. Kerään kaikki kuvat, kirjoitan ylös kunkin jakson tapahtumat, esitysajat jne. Jotta yleensä alan kirjoittaa jonkun sarjan tietoja, on mun ensisijaisesti saatava sen sarjan tunnusmusiikki äänitettyä. Hieman laiskana ehtii sarja jo loppua enkä saa tunnaria enää mistään. Kaikkia ohjelmia kun ei voi katsoa netistä.

Onko siis olemassa joku paikka, josta saisin koti- ja/tai ulkomaisten televisiosarjojen tunnusmusiikkeja äänitettyä? Esim sarjat Trauma, King ja Takaisin ruutuun ovat tällä hetkellä sarjoja, joista tunnari jäi ottamatta. Kiitos jo etukäteen!

Vastaus

TV-sarjojen tunnareihin keskittyneitä sivustoja on useita. Käy tutustumassa esim. näihin:

http://www.televisiontunes.com/

http://mythemes.tv/

http://www.slackerup.com/TVThemes/index.html

On olemassa myös lukuisia levyjä, joille on koottu sarjojen tunnusmusiikkia, esim. "100 Greatest American TV themes" (Silva Screen Records 2010). Levyjä HelMet-kirjastoissa: http://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C%7CStv+themes%7CFf%3Afacetmedia...

Kotimaisista tv-sarjoista ei tietojeni mukaan ole koottu vastaavia paketteja. Yksittäisen kappaleen löytäminen onnistunee parhaiten hankkimalla ko. sarjan taltiointi. Kirjastossa on monia kotimaisiakin sarjoja lainattavissa. Osoitteesta http://www.elonet.fi löytyvät tiedot siitä onko sarjaa ylipäätään julkaistu videolla tai DVD:llä. YouTube tietenkin on ilmeinen lähde ja myös suoraan ohjelmien tuotantoyhtiöihin kannattaa olla rohkeasti yhteydessä.

Kommentit (0)

Vastauksesi