Olen vuosien saatossa nauhoitellut perheestä, sukulaista ja ystävistä pieniä...

Olen vuosien saatossa nauhoitellut perheestä, sukulaista ja ystävistä pieniä...

Olen vuosien saatossa nauhoitellut perheestä, sukulaista ja ystävistä pieniä video-otoksia 8 mm:n videokaseteille. Osasta on nauhoitukset siirretty VHS-kasetille, joista otoksista ei enää ole 8 mm:n kasettinauhoituksia jäljellä. Haluaisin nyt tuottaa iloa muille näillä nauhoituksilla - kyseessähän on ihana perhehistoria; filmien vauvat ovat aikuistuneet, vanhemmat ikääntyneet, muoti ja kotiseutu muuttuneet. Kummityttöni nauraa katketakseen, kun näkee itsensä yli 20 vuoden takaa kiukuttelemassa ja repimässä nallen turkkia irti.
Haluaisin jokaiselle perheelle "omia" kohtauksia eli 2 min. sieltä, 3 min. täältä, häät ja kastejuhlat toisille jne.
Onnistuisiko tällainen yksilöity filminsiirto (kopiointi ja kelaus uuteen kohtaan) ja mikä laite tällaiseen tarvittaisiin? Eli onnistuuko filminkopiointi VHS:ltä DVD:lle ja 8 mm:n videokasetilta DVD:lle? Ajattelin, että tekisin useille perheille lahjaksi jokaiselle omanlaisensa kootun DVD-levyn. Kiitos!

Vastaus

Hei!
Pahoittelut,että vastauksesi viipyy.En pysty kaikilta osilta vastaamaan kysymykseesi,mutta toivottavasti näillä tiedolla pääset edes hiukan eteenpäin kivalta kuullostavassa hankkeessasi:

Työväenopistossa järjestetään kursseja videoeditoinnista.
Internetistä voi ladata ilmaisohjelmia videoeditointiin.

http://www.hel.fi/wps/portal/Tyovaenopisto/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=...

valokuvausliikkeissä voi myös siirtää VHS videot dvd-muotoisiksi.Tässä yksi esimerkki ko.palvelusta.Linkistä selviää hinnasto.

http://www.atk-expert.fi/monistus/dv_dvd_siirto.html

Kommentit (0)

Vastauksesi