Olen tilaamassa nettikaupasta tuotetta, jota ei ole muualla myynnissä.

Olen tilaamassa nettikaupasta tuotetta, jota ei ole muualla myynnissä.

Hei!
Olen tilaamassa nettikaupasta tuotetta, jota ei ole muualla myynnissä. Mahdollisia nettikauppoja ovat: mulletoi.com, kultatähti.fi, ja pulju.net. Heräsi kuitenkin kysymys, että jos tilaan ja maksan verkkopankissa onko mahdollista, että pankkitilitietoni joutuvat vääriin käsiin? Onko yhtä turvallista tilaaminen kansainvälisestä kaupasta kuin suomalaisestakin? Teen vain kertatilauksen; en kirjaudu nettikaupan sivuille.

Vastaus

Hei!

Kaikkeen pankkiasiointiin liittyy aina jonkinlainen pieni riski, mutta eiköhän noilla sivustoilla ole ihan turvallista maksaa tuotteita verkkopankkimaksulla. Verkkopankkiin kirjautumisessa siirrytään pankin omille sivuille, jolloin verkkokauppa ei ole millään tavalla tekemisissä pankkitunnusten kanssa. Vasta lopuksi siirrytään takaisin verkkokaupan sivuille, kun maksu on hoidettu. Suomalaisten verkkopankkien suojaukset ovat sen verran vahvat, ettei niitä helpolla murreta, jolleivät tunnukset joudu vääriin käsiin.

Verkkokaupassa kannattaa pitää huolta siitä, että pankkitunnuksia pyydettäessä ollaan tosiaan pankin sivuilla. Selaimen osoiterivi on hyvä keino varmistua tuosta, ja osoiteriviltä kannattaa katsoa alussa olevaa osoitetta. Jos osoite on tyyliä www.pankinnimi.fi, kaikki lienee kunnossa. Jotkut huijaussivustot yrittävät laittaa pankin nimen osoitteeseen mukaan tyyliin www.huijaus.com/jotakin/www.pankinnimi.fi, joten on tarpeen katsoa tuota alussa olevaa todellista osoitetta. Oikeassa verkkopankissa tulee myös lukon kuva selaimen osoiterivin viereen tai muuhun paikkaan, mikä kertoo, että kyseessä on salauksella suojattu yhteys.

Yleisesti ottaen sanoisin, että suomalaisten verkkokauppojen kanssa asiointi on turvallisempaa ulkomaalaisten. Suomi on sen verran pieni markkina-alue, etteivät huijarit ole siitä yhtä kiinnostuneita kuin paljon suuremmasta englanninkielisestä asiakaskunnasta. Suuret ja tunnetut kansainväliset verkkokaupat ovat toki turvallisia valintoja. Ulkomaalaisissa kaupoissa ostosten tekeminen vaatii usein luottokortin käyttöä, missä on omat riskinsä.

Kommentit (0)

Vastauksesi