Olen tässä jo useamman vuoden havainnut noin kolme sokeaa pistettä oikeassa...

Olen tässä jo useamman vuoden havainnut noin kolme sokeaa pistettä oikeassa...

Olen tässä jo useamman vuoden havainnut noin kolme sokeaa pistettä oikeassa silmässäni. Samaisessa silmässä on myös hieman sumeampi näkö kuin vasemmassa.

Näkö on kuitenkin näkötestien perusteella molemmissa silmissä 1,60 tai yli, en ole aivan varma, mutta voiko sokeilla pisteillä olla yhteyttä asiaan?

Näkötarkastuksessa ihan optikkoliikkessä on pitänyt käydä jo kolmisen vuotta, mutta se on aina jäänyt roikkumaan. Pitäisikö teidän mielestänne mennä tarkastuttamaan näkö ammattilaisen luokse. Viimekertaisesta näkötarkastuksesta on jo nelisen vuotta kulunut ja sen suoritti armeijan lääkintäaliupseeri.

Kiitos vastauksestanne.

Vastaus

Tässä ei riitä optikko, vaan tarvitaan silmälääkäriä. Näköongelmat saattavat johtua myös sairaudesta. Lääkärin suorittama tutkimus antaa varmuuden asiasta siinäkin tapauksessa, että oireiden takana ei ole mitään vakavaa, vaan esimerkiksi laseilla korjattava taittovirhe.

Kun näkö huononee tai tulee muita näkökentän oireita, kannattaa aina mennä ensiksi (ja pikaisesti!) silmälääkäriin. Myöhemmin asioidaan usein pelkästään optikon kanssa esimerkiksi silmälaseja vaihdettaessa.

"Silmät ja näkö" http://www.verkkoklinikka.fi/?page=6274363
"Milloin silmälääkäriin, milloin optikolle?" http://www.lea-test.fi/su/silmat/milloin2.html

Kommentit (0)

Vastauksesi