Olen suositellut oluen ystäville siirtymistä kolmosesta ykköseen. Saman...

Olen suositellut oluen ystäville siirtymistä kolmosesta ykköseen. Saman...

Olen suositellut oluen ystäville siirtymistä kolmosesta ykköseen. Saman makuistahan ne ovat. Jos saunan tai treenin jälkeen ja ruokailun yhteydessä ottaa oluen, niin eikös silloin olisi sama ottaa kolmosen sijasta se ykkönen. Kuinka paljon kaloreita vähemmän on ykkösessä kun kolmosoluessa? Millaisia terveydellisä etuja tästä siirtymisestä vois olla mm. painon, maksan toiminnan ym. kannalta? Voisin hieman tieteellisesti perustella ehdotustani..

Vastaus

Kolmosessa on yli puolet enemmän kaloreita kuin ykkösessä. Pullossa keskaria on n. 140 kaloria, kun sama määrä ykkösolutta (n. 2,5 %) sisältää reilut 60 kaloria. Eli miedompi juoma sisältää 80 kaloria vähemmän.

Jos nauttii viikossa vaikkapa viisi pulloa olutta, niin siirtyminen kolmosesta ykköseen merkitsisi, että saisi 400 kaloria vähemmän elimistönsä poltettavaksi. Tämä kalorimäärä palaa kun pyöräilee tai pelaa tennistä tunnin verran.

Tarkempia kalorimäärien lisääntymislukuja, ja niiden polttamiseen tarvittavia liikuntamääriä voi räknätä näiden laskurien avulla:
http://www.paihdelinkki.fi/testaa/oma-apu/kalori/tipaton.html
http://www.verkkoklinikka.fi/laskurit/kcal/

Lisätietoja aiheesta alkoholi ja painonhallinta:
http://www.paihdelinkki.fi/Tietoiskut/247-alkoholi-ja-painonhallinta

Jos alkoholiannosten määrä jää naisilla alle 10 ja miehillä alle 15 annoksen viikossa, on tilanne Päihdelinkki -sivuston mukaan elimistölle kohtuullinen. Pullo keskiolutta vastaa yhtä alkoholiannosta. Eli suurta riskiä ei muutama kolmosolut viikossa aiheuta. Pullo ykkösolutta vastaa puolikasta alkoholiannosta.

Alkon julkaisu "Alkoholinkäytön vaikutukset elimistöön ja terveyteen" antaa lisävalaisua aiheeseen:
http://alko.fi/fi/A381E533AAC29CFFC225755F002EB198?opendocument&src=5,1&...,

Huurteisen mausta sananen: Alkoholin määrällä on vaikutusta oluen makuun. Kaikki oluen ystävät tai kaljan kaverit eivät sulata ykkösen ja keskiketterän niputtamista samanmakuisiksi.

Muut lähteet:
http://www.fineli.fi/
http://www.sinebrychoff.fi/page.php?page_id=106&id=3

Kommentit (0)

Vastauksesi