Olen ollut huomaavinani, että homomiehillä on tunteet, ihan kuin naisillakin ja...

Olen ollut huomaavinani, että homomiehillä on tunteet, ihan kuin naisillakin ja...

Olen ollut huomaavinani, että homomiehillä on tunteet, ihan kuin naisillakin ja muutenkin heissä on paljon naisellisia ominaisuuksia. Sitten taas lesboja ei aina edes huomaa lesboksi ennen kuin nainen kertoo. Onko tehty mitään tutkimuksia siitä, miten heteron ja homoseksuaalin/lesbon aivot eroavat toisistaan? Erityisesti tuo tunneasia kiinnostaa, koska hetero miehiltä ne puuttuu, mutta homoilla ilmeisesti on. Onko homoilla jokin naisellinen lisä aivoissaan antamassa tunteet, vai puuttuuko heteromiehiltä jotain?

Vastaus

Kiitos kysymyksestä ja anteeksi, että vastaus on viipynyt.

Aivan ensimmäiseksi väitän, että kyllä heteromiehilläkin on tunteet, vain kulttuuriset syyt ovat rajoittaneet tunteiden osoittamista. Tyyliin tosimiehet eivät itke. Onneksi sekin on muuttumassa. Eivätkä kaikki homomiehet ole naisellisia. Tutustupa vaikka Tom of Finlandin machoihin nahka- tai merimiehiin!Itseasiassa homoja ja lesboja löytyy jokaiseen junaan aivan kuten heteroitakin, ainoa heitä yhdistävä tekijä saattaa olla seksuaalinen suuntautuminen.

Sitten aivoihin. Kokeissa on löytynyt eroja hetero- ja homoseksuaalisten miesten ja naisten aivoissa. Tosin kaikki tutkimukset eivät ole vahvistaneet väitettä. Mutta kuitenkin vaikuttaa siltä, että homoseksuaalien ihmisten aivoissa on osia, jotka muistuttavat enemmän vastakkaisen sukupuolen aivoja. Erot syntyvät todennäköisesti raskauden aikana hormonien vaikutuksesta. Eli miehillä on "naismaiset" aivot ja naisilla "miesmäiset". Aivojen rakenne ei kuitenkaan pelkästään selitä homoseksuaalisuutta, vaan siihen näyttää vaikuttavan useampi tekijä.

http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/homoseksuaaliste...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Seksuaalinen_suuntautuminen
http://finnish-wikipedia.wiki-site.com/h/o/m/Homoseksuaalisuus.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Biology_and_sexual_orientation
http://www.aikakaus.fi/al_koulussa/artikkelipankki/homoseksuaalisuus.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:LGBT_slang

Kommentit (0)

Vastauksesi