olen miettinyt että onko lumimies olemassa vai onko se vain satua

olen miettinyt että onko lumimies olemassa vai onko se vain satua

2 vastausta

Sanotaan että todellisuus on tarua ihmeellisempää! Tämä sanonta taitaa päteä lumimieheen.

Aasiassa legenda lumimiehestä on tunnettu kauan, Himalajassa 3000 vuotta vanhassa kiinalaisessa tietokirjassa on maininta lumimiehestä.

 

Alkuaikoina lumimies eli Jeti, paikallistettiin Nepaliin ja ensimmäisenä länsimaisena luonnontieteilijänä B.H.Hodgson sai kuulla nepalilaisilta metsästäjiltä tummasta pitkäkarvaisesta hännättömästä villi-ihmisestä 1832.

Yleisesti on veikkailtu että lumimies olisi jonkinlainen ihmisapina vaikkakin Brittiläisen Daily Mail-sanomalehden 1954 järjestämälle retkikunnalle Mount Everestiin löydettiin todistuskappaleita jotka viittasivat karkeakarvaiseen sorkka tai kavioeläimeen.

Muita havaintoja lumimiehestä on tehty vuosien varrella, jalanjälkiä ja karvatuppoja on löydetty, on saatu jopa DNA-testejä jotka viittaavat tieteelle tuntemattomaan isoon kädelliseen (Pangbochen käsi).

Lumimiehen majapaikkaa on veikkailtu löytyvän Himalajan vuoristosta Nepalista, Intiasta ja Tiibetistä.

Tosin, lumimiehen sukulaislajeista on tehty havaintoja ympäri maailmaa. Iltapäivälehdistössä on annettu ymmärtää että Siperiassa on tehty havaintoja Azasskaja-luolassa jostain sukulaislajista.

Eläintieteilijät ja antropologit ovat tutkineet kaikenlaisia kuvia mutta eivät ole päässeet yksimielisyyteen lumimiehen alkuperästä eivätkä kuvien oikeellisuudesta.

Missä lumimies lymyää ja miten hän on onnistunut piiloutumaan se taitaa jäädä arvoitukseksi kunnes saadaan pitävät tieteelliset todisteet lumimiehen olemassaolosta ja alkuperästä. Ehkä saamme arkistoida lumimiehen, mappiin: ”selittämättömiä ihmeitä ja arvoituksellisia ilmiöitä”, ainakin toistaiseksi.

 

Kommentit (0)
10.02.201612:00
6141
49

Kyllä lumimies on olemassa. Todisteena on kiistaton filmitallenne vuodelta 1954 ja peräti Suomalaisten toimesta. Siinä näkyy lumimies useiden minuuttien ajan. Kyseinen tallenne on nimeltään Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä. 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi