Olen lällerö enkä osaa nukkua ulkona.

Olen lällerö enkä osaa nukkua ulkona.

Silti ihailen erätarinoiden ihmisiä, jotka tekevät korkeintaan laiskan-pojannuotion ja köllähtävät puunjuurelle nukkumaan. Joku voi tietysti pystyttää rankisen tms. Itse en pysty nukkumaan edes teltassa: On liian kuuma, kylmä, kosteaa. Aamuyöllä rupeaa satamaan ja pisarat ropisevat muovisuojukseen. Lisäksi kyljen alle sattuu sen hehtaarin ainoa kivi. Olen tuossa miettynyt josko kokeilisin kuitenkin nukkua vaikka meidän talon avoverannalla kesällä. Voisin ihailla yötaivasta ja ehkä herätä linnunlauluun. Mutta kun minussa ei ole yhtään sissihenkeä. Entäs jos hiiri juoksee makuupussin sisään? Voiko harakka tulla ja pläiskäyttää perätuotteensa naamalle? Olisiko teillä antaa neuvoja miten varmistaisin makeat yöunet ulkona?

Vastaus

Ei se lälleröksi tee jos ei pidä ulkona nukkumisesta. Yleensä uni maittaa parhaiten omassa sängyssä niissä olosuhteissa joihin on tottunut.

MItään patenttikeinoa ei ole tarjota ulkona nukkumisen opetteluun. Vastaaja innostui retkeilystä ja pikku vaelluksista takavuosina. Nukkuminen teltassa ei siltikään ole mielipuuhaa. Maastossa peti on aina vähän epämukavampi kuin mihin on tottunut. Yleensä väsymys kyllä auttaa. Kun on tarponut päivän rinkka selässä, uni tulee kyllä väistämättä jossain vaiheessa. Makuupusiin kannattaa satsata. Palellen nukkuu huonosti, pusseja löytyy eri vuodenajoille. Itselleni vielä tärkeämpi oli hyvä makuualusta. Melko paksu ilmatäytteinen toimi parhaimmin. Alkukesästä linnut pitävät usein melkoista konserttia. Se kuuluu luontoon, mutta herkkäunisena pidin mukanani varalla korvatulppia. Eläimet kyllä pysyvät normaalisti loitolla, ne välttelevät läheistä kontakia ihmisiin. Paitsi tietysti hyttyset! Nykyteltoissa on vetoketjulla suljettava hyttysverkko oviaukossa ja vedenpitävyyskin on aika hyvä. Erillistä muovia ei hyvässä teltassa tarvita.

Avoverannalla nukkuminen voisi olla ihan hyvää harjoitusta. Kunhan saat ne itikat pidettyä loitolla. Lukijat, antakaa vinkkejä. Miten totutella nukkumiseen ulkosalla?

Kommentit (0)

Vastauksesi