Olen lähdössä heinäkuussa 2012 Pariisiin. Haluaisin hotelliin joka on kokonaan...

Olen lähdössä heinäkuussa 2012 Pariisiin. Haluaisin hotelliin joka on kokonaan...

Olen lähdössä heinäkuussa 2012 Pariisiin. Haluaisin hotelliin joka on kokonaan savuton. Onko vielä olemassa sellaisia hotelleja Pariisissa, joissa osassa huoneissa saa polttaa tupakkaa? Miten asia on suomessa? onko se hotelliketjun / yksittäisen hotellin päätettävissä, vai olisiko jo nykyaikana EU säätänyt tästä jonkun lain, että hotellien pitää olla savuttomia?

Vastaus

Ei voi Ranskassakaan röyhytellä niin kuin joskus aikoinaan. Toimistot, koulut, ravintolat klubit... Monessa paikassa tupakointi on joko kielletty tai siirretty erityisiin tupakointihuoneisiin. Hotellit sen sijan ovat ainakin toistaiseksi välttyneet totaalikiellolta, eli tupakoinnin sallivia hotelleja edelleen löytyy.

Toki löytyy myös sauhuttelun kieltäviä hotelleja. Tässä esimerkiksi yhden firman tarjontaa: http://www.exclusive-hotels.com/pages/listes_hotels/hotels_non_fumeur_vi...

Lisää löytyy vaikkapa hakusanoilla non-smoking hotels paris

Yleistä EU:n tasoista kieltoa hotellitupakoinnille ei ole. Suomessa(kin) tupakointi hotelleissa on sallittu, tosin tietyin rajoituksin. Lisätietoa löytyy Valviran sivuilta:
http://www.valvira.fi/ohjaus_ja_valvonta/tupakka/tupakointikiellot_ja_-r...

Lisätietoja EU:n tupakoitilainsäädännöstä eri maissa löytyy vaikkapa tältä sivulta: http://www.smokefreepartnership.eu/Smoke-free-legislation-in-the-EU

Lähteitä:
http://www.epha.org/a/1941
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_smoking_bans
http://www.paris.com/tourism/smoking_no_smoking

Kommentit (0)

Vastauksesi