olen kuullut sanononna että Suomessa ei voi riakastua työllä ainoastaan lottovoitolla tai perimällä

olen kuullut sanononna että Suomessa ei voi riakastua työllä ainoastaan lottovoitolla tai perimällä

eikö tosiaan työllä voi rikastua,, esim. jos keksii menetyvän liikeidean.

Vastaus

Rikastumisen mahdollisuus riippuu paitsi olosuhteista, myös rikkauden määritelmästä. Yksiselitteistä sellaista ei liene, mutta voidaan kenties ajatella, että parhaiten tienaava 1 prosentti on vähintäänkin varakas ja että ainakin osa tuohon joukkoon kuuluvista on rikkaita.
The Washington Post kertoi vuonna 2015, että Suomen rikkaimpaan prosenttiin kuuluva tienasi keskimäärin verojen jälkeen 78 324 euroa. Toisin sanoen moni heistä tienasi paljon enemmän. 

Miljonäärit on myös mielletty rikkaiksi, varsinkin euromiljonäärit, ja aika moni heistä on joskus myynyt jonkin itse perustamansa yrityksen. Sanonnan taustalla lie ajatus Suomen verotuksen esteistä rikastumiselle, mutta veroastekaan ei EU-maiden vertailussa ole erityisen korkea, joten voisi todeta, että Suomessakin voi rikastua omalla elämäntyöllään. 

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000936572.html

Kommentit (1)
Esimerkiksi lääkärin palkalla voi Suomessakin yksityisellä puolella melko helpostikin ... Esimerkiksi lääkärin palkalla voi Suomessakin yksityisellä puolella melko helpostikin rikastua tekemällä paljon töitä ja säästämällä ja sijoittamalla kaiken välttämättömien menojen yli jäävän rahan viisaasti. Moni hyvin tienaava kuitenkin käyttää rahansa mielummin silloin kun siitä pystyy vielä iloitsemaan eikä siksi koskaan rikastu.
12.7.2017 17:36 Nanna Heikkilä 1471

Vastauksesi