Olen kuullut jostain, että elokuvaa Pekka Puupää kesälaitumilla olisi kuvattu...

Olen kuullut jostain, että elokuvaa Pekka Puupää kesälaitumilla olisi kuvattu...

Olen kuullut jostain, että elokuvaa Pekka Puupää kesälaitumilla olisi kuvattu Toivo Särkän kesähuvilalla. Toisaalta dokumenttisarjassa SF-tarina kerrotaan, että siellä olisi kuvattu jotakin Suomisen Olli elokuvista. Paikat eivät kyllä näytä samoilta. Kumpi on oikeassa?

Vastaus

T.J. Särkkä osti Marjaniemestä ensimmäisen huvilapalstan vuonna 1921 ja tätä paikkaa kutsuttiinkin myöhemmin vanhaksi puoleksi. Hän osti palstoja lisää sitä mukaa, kun niitä tuli myyntiin, muun muassa viereisen Honkaniemen palstan huviloineen, jonka omisti maalarimestari Sariola. Särkkä kunnostutti Sariolan huvilan talviasuttavaksi ja muutti lopulta kokonaan asumaan Marjaniemeen vuonna 1948.
Näin syntyi Marjaniemen huvilayhdyskunta, jota käytettiin paljon elokuvien kuvauspaikkana. Esimerkiksi Suomisen perhe –elokuvasarjassa vuosina 1940-59 Särkän huvila (entinen maalarimestari Sariolan huvila) Marjaniemenranta 2 toimi ulkokuvausten osalta Suomisen perheen kotina ja alueen miljöössä kuvattiin muitakin elokuvan kohtauksia.
Pekka Puupää kesälaitumilla -elokuvan kuvauspaikaksi on mainittu Tammelund eli Tammisalo, joka on hyvin lähellä Marjaniemeä, linnuntietä puolisen kilometriä. Tosin Pekka Puupää –elokuvien kaikkia kuvauspaikkoja ei ole vielä tunnistettu.
Lisätietoa asiasta löytyy allaolevista lähteistä.

Suomen kansallisfilmografia, osat 5-7. Julkaisija: Suomen elokuva-arkisto.
http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C%7CRb1095998%7CSsuomen+kansalli...

Uusitalo, Kari (1975): T.J. Särkkä: legenda jo eläessään. Helsinki: Wsoy.
http://haku.helmet.fi/iii/encore/search?formids=target&lang=fin&suite=de...

http://www.elonet.fi/filmography

Kommentit (0)

Vastauksesi