Olen kehunut vaimoni pimpsaa kauniiksi ja ihanaksi, Hän suuttuu.

Olen kehunut vaimoni pimpsaa kauniiksi ja ihanaksi, Hän suuttuu.

Olen kehunut vaimoni pimpsaa kauniiksi ja ihanaksi, Hän suuttuu. Miten nainen voi olla mustasukkainen omalle sukupuolielimelleen?

Vastaus

Vastaan ns. yleisen elämänkokemuksen perusteella kysymykseesi, jota tuskin olet tarkoittanutkaan kovin vakavasti otettavaksi. Sukupuolisuuteen on aina liittynyt useimmissa ns. kehittyneissä kulttuureissa häpeän tunne, joka on ehkä palautettavissa avioliittoinstituution kehitykseen. Voisi spekuloida, että tässä asiassa viime kädessä kyse on pyrkimys säilyttää vallitsevan yhteiskunnan rakenteet. Tuntemamme häpeä omasta sukupuolisuudestamme on nähdäkseni siis kulttuurisidonnaista eikä siten ihmisen biologiseen olemuspuoleen kuuluvaa.

Arkielämän psykologiaa soveltaen otaksuisin, että kyseinen naishenkilö ehkä haluaisi tulla huomioiduksi kokonaisuuteena. Tämäkin liittyy kulttuuriimme, jossa naista pyritään esineellistämään monin tavoin. Useimmat naiset haluavat tulla kohdelluiksi yksilöinä, joilla on monenlaisia ulottuvuuksia. Naisten kulttuuriin ei kuulu sukupuolielinten vertailu tai ylenmääräinen tutkailu, mitä miehet tuntuvat harrastavan monenlaista syistä. Naiset siis toivovat kyllä ulkonäköön liittyviä kohteliaisuuksia, mutta suoranaiset viittaukset sukupuolielintensä ulkonäköön koetaan loukkaavina, koska verbaalinen eli sanallinen ilmaisu koetaan julkiseksi, ja sukupuolielimet yksityiseksi, ja näitä tasoja erottaa kulttuurisen häpeän verho.

Kommentit (0)

Vastauksesi