Olen katsonut ohjelmaa Australian rajalla, ja siinä tuntuu olevan...

Olen katsonut ohjelmaa Australian rajalla, ja siinä tuntuu olevan...

Olen katsonut ohjelmaa Australian rajalla, ja siinä tuntuu olevan käsittämättömän tarkkaa jokainen yksityiskohta vaikka siitä onko sukua jollekin kuuluisalle henkilölle, jos erehtyy jostain kumman syystä niin sanomaan eli valehtelee. Ihme testi.. Samoin se että jos on unohtunut jotain orgaanista vaikka laukun pohjalle niin siitä saa kauheat sakot (tietenkin täysin ymmärrettävää mutta eikö niitä vois vaan heittää siinä biohazard boxiin). Miten toimin siinä tilanteessa jos olen useamman tunnin kuulusteltavana jos muistan jonkun päivämäärän väärin vaikka viime vuoden duuniajasta tai minulla ei ole tarpeeksi rahaa heidän mielestään lomaan tms. Saako sinne jonkun suurlähetystöstä vai alanko kerjään rahaa paluulippuun ihmisiltä? Entä tarviiko suomalaiset viisumia sinne?

Vastaus

Mikäli joudut vaikeuksiin ulkomailla, sinun tulee ottaa yhteyttä paikalliseen Suomen lähetystöön tai konsulaattiin.

"Suomen ulkomaanedustustot auttavat hädänalaiseen asemaan ulkomailla joutuneita Suomen kansalaisia tai Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaalaisia. Ulkoasiainministeriön konsuliasioiden yksikkö Helsingissä hoitaa avustustapauksiin liittyvät tehtävät kotimaassa.

Jos Suomen kansalainen tai Suomessa pysyvästi asuva ulkomaalainen pidätetään, vangitaan tai hän muuten menettää vapautensa ulkomailla, on hänellä oikeus pyytää poliisi- tai vankilaviranomaisia ilmoittamaan vapaudenmenetyksestään lähimmälle Suomen edustustolle.

Edustusto ilmoittaa asiasta ministeriölle, joka asianomaisen pyynnöstä välittää tiedon tapahtumasta tämän nimeämälle henkilölle Suomessa.

Tapauksissa, joissa edustusto on saanut tiedon pidättämisestä tai vangitsemisesta ulkomailla, se pyrkii selvittämään, saako rikoksesta tutkittavana tai syytettynä oleva asemamaan puolesta oikeusavustajan ja tulkin, tai ohjaa tarvittaessa näiden hankkimisessa.

Suomen edustusto ei voi puuttua tapauksen oikeuskäsittelyyn eikä vaikuttaa asianomaisen vapauttamiseen paikallisesta tuomiovallasta.

Edustusto ei myöskään voi antaa oikeudellisia neuvoja tai ajaa asianomaisen asiaa. Nämä tehtävät kuuluvat oikeusavustajalle/asianajajalle."

http://formin.finland.fi/Public/default.aspx?nodeid=15726&contentlan=1&c...

Australian Suomen suurlähetystö toimii Canberrassa ja konsulaatti Sydneyssä http://www.finland.org.au/Public/Default.aspx

Konsulipäivystys on ulkoministeriön hädänalaisessa asemassa oleville ulkomailla asuville Suomen kansalaisille tai Suomessa vakituisesti asuville ulkomaalaisille tarjoama palvelu Helsingissä. Se on käytössä virka-ajan ulkopuolella.

Australiaan matkustavien täytyy hankkia etukäteen viisumi. Viisumin voi hankkia kätevästi netistä osoitteesta http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm. Pidempiaikaisista viisumeista tietoa löytyy verkkosivulta www.immi.gov.au.

Useasti Australiaan matkustettaessa välietappina käytettävän maan viranomaiset vaativat, että matkustajan passin on oltava voimassa kauemmin kuin kuusi kuukautta suunnitellusta lähtöpäivämäärästä. Tarkempia tietoja on saatavissa matkatoimistoilta.

Australiassa on erittäin tiukat huumausainelait ja karanteenimääräykset. Elintarvikkeiden tuonti on pääsääntöisesti kielletty ja esimerkiksi mukana tuodut puuesineet on ilmoitettava maahantuloviranomaisille.

Ulkoministeriön matkustustiedote 9.4.2010
http://formin.finland.fi/Public/Print.aspx?contentid=65619&nodeid=15735&...

Kommentit (0)

Vastauksesi