Olen käsittänyt, että mikäli kotisivuilla on banneri, siitä saa rahaa.

Olen käsittänyt, että mikäli kotisivuilla on banneri, siitä saa rahaa.

Olen käsittänyt, että mikäli kotisivuilla on banneri, siitä saa rahaa. Miten tuo homma käytännössä menee eli mistä löydän jonkun yrityksen, jota alkaisin mainostaa? Millaisista summista on kyse? Entä voiko bannerin laittaa millaiselle tahansa sivustolle? En ole näpertänyt sivustoani itse koodeilla vaan käyttänyt valmista ohjelmaa, johon olen lisännyt tekstit (Planeetta). Voiko tällaisellekin sivustolle lisätä bannerin?

Vastaus
07.01.201001:50
16043
1

Mainosten näyttämisestä nettisivuilla on mahdollista saada rahaa, mutta tavallisen kotisivun tekijällä ei liene siihen kovinkaan hyvät mahdollisuudet. Yrityksiä kiinnostavat sellaiset sivustot, joilla käy paljon yrityksen kohderyhmään kuuluvaa väkeä. Jos kävijöitä on alle 100 päivässä, ei kannattane juuri haaveillakaan rahan hankkimisesta mainoksilla.

Suomeksi toimivia mainoksia välittäviä palveluita ovat ainakin Google AdSense osoitteessa https://www.google.com/adsense/login/fi/ ja TradeDoubler osoitteessa http://www.tradedoubler.com/fi-fi/. MVnetin sivuilta osoitteesta http://www.mvnet.fi/index.php?osio=Kotisivun_teko&sivu=Ansaitse_rahaa_ma... löytyy yleistä tietoa rahan ansaitsemisesta nettisivuilla ja edellä mainittujen palvelujen esittelyt.

Myös osoitteesta http://www.netpool.net löytyvä Netpool kuuluu välittävän mainoksia. Yrityksen sivuilta ei käy ilmi, miten se tarkemmin toimii, mutta vierailijoita pitäisi olla viikossa ainakin 5 000. Osoitteesta http://www.netpool.net/4 löytyy sähköpostiosoite, josta asiaa voi tarkemmin tiedustella.

Minkä verran mainoksista saa rahaa, se riippuu siitä, kuinka paljon yritykset ovat valmiita maksamaan mainoksista. MVnetin artikkelissa on arvioitu, että sivuston noin 800 päivittäisen kävijän määrällä rahaa tulee 2–3 euroa päivässä, mikä tuottaisi vuodessa suunnilleen 700–1000 euroa. Luonnollisesti mainoksilla ansaittu raha on verotettavaa tuloa, josta tulee maksaa asianmukaiset maksut.

Bannerit eivät ole yleensä teknisesti kovin monimutkaisia. Yksinkertaisimmillaan banneri voi olla yksinkertaisesti kuva, jossa on linkki. Sellaisen tekeminen onnistuu varmasti millä kotisivuohjelmalla tahansa ja melkeinpä mihin kotisivupalveluun vain. Toiset bannerit saattavat edellyttää jonkinlaista koodinpätkän lisäämistä, mutta sekin yleensä annetaan valmiina, jolloin täytyy vain pystyä sijoittamaan se sivun lähdekoodin joukkoon sopivaan kohtaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi