Olen joskus lukenut, että ulkomaalaisten hedelmien joukosta on Suomessa...

Olen joskus lukenut, että ulkomaalaisten hedelmien joukosta on Suomessa...

Olen joskus lukenut, että ulkomaalaisten hedelmien joukosta on Suomessa löytynyt skorpioneja, käärmeitä, hämähäkkejä ja muita eksoottisia eläimiä. Tuli tässä sitten mieleen, että mitäs jos nyt vaikka käärme sattuu olemaan myrkyllinen ja se vaikka puraisee banaania tai skorpioni pistää appelsiiniin. Sitten tuotteet menevät kauppaan ja joku onnellinen ostaa tälläisen tuotteen tietämättään niin voiko asiakas periaatteessa hedelmää syödessään saada myrkytyksen k.o. eläimeltä?

Vastaus

Mitä tulee erityisesti banaaneihin, näkyy olevan olemassa perinne, joka koskee banaanien seassa piileviä käärmeitä. Yksi henkilö kertoo Internetissä, että ei uskaltanut syödä lapsena banaaneja, kun isoäiti oli sanonut, että banaanista voi saada vatsaansa käärmeen munan. Ja munasta kasvaa sitten vatsassa käärme, ja kun käärme tunkee ulos, niin ihminen tukehtuu ja kuolee.

Ilmeisesti käärmeiden ja banaanien suhde ei ole pelkkä kaupunkilegenda. Tuttavani oli tavannut ulkomailla oleskellessaan suomalaisrouvan, joka oli kertonut olleensa töissä vanhassa, nyt jo lopetetussa banaanikypsyttämössä. Rouvan mukaan banaanien seasta oli todella toisinaan luikerrellut esiin käärmeitä.

Sinua kiinnostaa kysymys, voisiko teoriassa saada etelän hedelmän kautta itseensä eläinten myrkkyä. Jotta näin voisi tapahtua, pitäisi ainakin seuraavien ehtojen täyttyä. 1. nykyaikaisissakin hedelmävarastoissa pitää esiintyä eksoottisia otuksia 2. näiden otusten tulee olla tappavan myrkyllisiä 3. otuksen - käärmeen, skorpionin tms. -tulee häiriintyä jostain syystä niin, että se iskee hedelmän kimppuun ja valuttaa siihen myrkkynsä (normaalisti käärmeet ym. käyttävät myrkkyään vain saalistukseen) 4. myrkyn pitää säilyä tuoreena hedelmän sisällä kunnes hedelmän joku syö.

Enpä usko, että etelän hedelmän syöjiä uhkaa vaara saada sisäänsä käärmeen tai skorpionin myrkkyä!

Kommentit (0)

Vastauksesi