Olen etsiskellyt erään hiustyylin nimeä.

Olen etsiskellyt erään hiustyylin nimeä.

Hei!
Olen etsiskellyt erään hiustyylin nimeä. Tyyli on tämänkaltainen: päältä hiukset ovat perus-lyhyet, mutta korvien korkeudelta ajeltu kokonaan tai siiliksi. Hiustyyli muistuttaa etäisesti USA:n laivaston "crewcutia". Muutamia tälläisen hiustyylin omanneita henkilöitä ovat Heinrich Himmler, Erwin Rommel ja Pako-tv-sarjan John Abbruzzi.

2 vastausta

Miesten hiustyylejä, joissa sivut ja niska on ajeltu kokonaan tai erittäin lyhyeksi, mutta päältä hiukset ovat pidemmät kutsutaan useilla eri nimillä. Tyyli voi olla joko high and tight, low and tight, white walls, (low) fade tai flattop. Nimitykseen vaikuttavat päälaella olevien hiusten pituus ja muoto, ajellun osuuden korkeus, Yhdysvaltain puolustusvoimien haara jne. Alla olevissa linkeissä on mainittuja hiustyylejä kuvattu tarkemmin ja osasta on myös kuvia. Ehkäpä niiden avulla löydät juuri etsimäsi hiustyylin nimen. Mainitsemillasi henkilöillä leikattu hiusraja kulkee aika alhaalla, joten kyseeseen tulisi lähinnä low fade, low and tight tai white walls.

Lähteet ja kuvia miesten hiustyyleistä:
http://www.hairboutique.com/tips/tip21042.htm
http://www.hairstyle.com/mens-hair-styles/men-hair-styles.htm
http://www.gunnysquarters.org/varieties_of_military_haircuts.htm
http://www.geocities.com/RodeoDrive/3696/Glossary.html

Kommentit (0)
20.02.201720:13
23607
37

Suomalainen kirjailija Olavi Paavolainen käytti teoksessaan "Kolmannen valtakunnan vieraana" kyseisestä hiustyylistä nimitystä "preussilainen tukanleikkaustapa."

 

Olavi Paavolainen, Kolmannen valtakunnan vieraana. Rapsodia. Kolmas painos. K. J. Gummerus Osakeyhtiö, Jyväskylä, Helsinki 1937, sivu 59.

Kommentit (0)

Vastauksesi