Olen etsinyt netistä villiriisin keitto-ohjetta, huonolla menestyksellä.

Olen etsinyt netistä villiriisin keitto-ohjetta, huonolla menestyksellä.

Olen etsinyt netistä villiriisin keitto-ohjetta, huonolla menestyksellä. Löytäisittekö te?
Täytyykö liottaa, kuinka paljon vettä, kuinka kauan keitetään, mitkä mausteet sopivat?
Kiitos tiedosta

Vastaus

Villiriisi ei varsinaisesti ole riisi vaan Minnesotan järviltä Yhdysvalloista peräisin oleva kaislakasvi. Villiriisi kasvaa edelleen villinä, mutta nykyään sitä myös viljellään. Villiriisi on riittoisaa, n. 150 grammasta raakaa villiriisiä tulee 7 ½ dl kypsää riisiä.
Villiriisi huuhdotaan hyvin ennen keittämistä. Pesty villiriisi keitetään n. 40-45 min nelinkertaisessa vesimäärässä ilman suolaa hiljaa kiehuen. Villiriisin voi valmistaa myös siten, että ensin liottaa sitä muutaman tunnin ennen kypsennystä. Tällöin keittoaika on 20 minuuttia. Villiriisiä ei pidä kypsentää liikaa, sillä tällöin se menettää tuoksunsa ja karkean rakenteensa.

Lähteet:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/uvz.html#villi
http://www.pirkanmaanallergia.fi/ruokaohjeet/tieto/ruoka_aine_valinnat.htm
Willian, Anne : Tammen suuri keittotaito : Tammi, 1995

Kommentit (0)

Vastauksesi