Olen eno.

Olen eno.

Olen eno. Jos lapsellinen siskoni kuitenkin vaihtaisi jostain kumman syystä sukupuoltaan, niin tulisiko minusta silloin setä? Hä?

Lisäksi jos sukupuolenvaihdoksen yhteydessä saa uuden henkilöllisyystodistuksenkin, niin olisiko siskoni enää edes papereidensa mukaan sukua minulle? Eli voiko siskoni muuttua veljekseni ja jos voi ja jos hänellä on lapsia, tai jos hän adoptoisi lapen, niin tulisiko minusta myös tässä tapauksessa setä? Vai olisiko siskoni kuitenkin aina siskoni ja minä hänen lapsiensa eno kaikesta huolimatta?

Vastaus

Virallisesti sinusta tulisi kyllä setä, sillä sukupuolenvaihdosprosessiin liittyy aina myös henkilötunnuksen muuttaminen. Ei sukulaisuussuhde katkea sukupuolenvaihdokseen, sillä juridisestikin olisit hänen sukulaisensa. Sukupuolenvaihtoa haluavaa ihmistä kutsutaan transseksuaaliksi henkilöksi. Transseksuaalisuus herättää useimmissa ihmisissä erilaisia tunteita laidasta laitaan. Itse sukupuolenvaihdosprosessi on henkilölle itselleen erittäin rankka kokemus. Joskus voi perhesuhteet ja/tai ystävyyssuhteita katketa. On ihan kiinni sinusta itsestäsi pidätkö häntä edelleen siskonasi vai veljenäsi, hänen lapsiensa enona vai setänä. Lapset varmaan kutsuisivat sinua sedäksi.

Kommentit (0)

Vastauksesi