Olen asunut Lauttasaaressa yli 35 vuotta ja näin ensimmäisen kerran 22.11.07...

Olen asunut Lauttasaaressa yli 35 vuotta ja näin ensimmäisen kerran 22.11.07...

Olen asunut Lauttasaaressa yli 35 vuotta ja näin ensimmäisen kerran 22.11.07 että Lauttasaaren silta noustettiin ylös. Tämä taitaa olla aika harvinaista?

Vastaus

Tuon sillan nostamisen suhteen sinulla on käynyt kyllä tavattoman huono tuuri. Siltaa on kuluneen kuukauden aikaan nostettu kymmenisen kertaa. Ja viime toukokuun jälkeen noin 30 kertaa. Näin meille kerrottiin Rakennusvirastosta, jonka vastuulla tuo nostopuuha on. 70-luvulla, jolloin Salmisaaren voimalaitokseen kuljetettiin vielä ahkerasti hiiltä laivoilla, tuo silta nostettiin 4-5 kertaa viikossa. Tuo hiililiikenne on jo lakannut, mutta yhä Lauttasaaren salmen kautta kuljetaan Seurasaaren suuntaan. Väylällä kulkee työlauttoja mukanaan milloin mitäkin kaivuria ja ruoppaajaa. Silta täytyy silloin nostaa ylös. Ja ne laivat, jotka siitä kulkevat tuppaavat palaamaan samaa reittiä. Talven tullen tuo liikenne vähenee jäidenkin myötä. Kesällä nostetun sillan ohi lipuu myös risteilyaluksia esimerkiksi juhannuskokkoa seuraamaan.

HKR Tekniikka vastaa tuosta sillan tekniikasta ja pari sähkömiestä huolehtii sillan nostamisesta. Sillassa on lasikoppi, josta tuo nosto tapahtuu. Liikenne pistetään poikki valoilla ja puomeilla aina noston ajaksi.

Kommentit (0)

Vastauksesi