Olen asunut keskustan vanhassa talossa, jossa oli kaasuputket, kyseisessa...

Olen asunut keskustan vanhassa talossa, jossa oli kaasuputket, kyseisessa...

Olen asunut keskustan vanhassa talossa, jossa oli kaasuputket, kyseisessa asunnossa tosin tulpattuna. Hiipuuko kaasun käyttö ja tarjontakin hiljalleen kokonaan pois sitä mukaa kuin taloja remontoidaan vai vieläkö tuotantoon, verkostoon ja kaasunjakeluun satsataan tulevaisuutta silmällä pitäen?

Vastaus

Asun itsekin vanhassa talossa Helsingin keskustassa ja olen tyytyväinen kaasulieden käyttäjä. Ymmärtääkseni kaasun käyttö kotitalouksissa ei ole hiipumassa, sillä kaasuliesillä on vankkumattomat ystävänsä. Myös monet alan ammattilaiset vannovat kaasun nimeen. Helsingissäkin on kolmesataa maakaasua käyttävää ravintolaa. Sen lisäksi Helsingissä on yli seitsemänkymmentä maakaasukäyttöistä bussia.

Muihin fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna maakaasu on ympäristöystävällisempää. Sen poltosta ei synny noki- eikä rikkipäästöjä ja hiilidioksidipäästöt ovat puolet pienempiä kuin muilla fossiilisilla polttoaineilla.
Tämäkin puoltaisi sitä, ettei maakaasun käytöstä hevillä luovuta. Pikemminkin sitä voisi pitää ”tulevaisuuden polttoaineena”.

http://www.gasum.fi/

http://www.liesikauppa.com/okk_maakaasu.htm

Seuraavassa osoitteessa on Maakaasuyhdistys ry:n laatima pylväsdiagrammi maakaasun käytöstä Suomessa vuosina 1974 – 2005 ja ennuste vuosiksi 2006 – 2008.

http://www.maakaasu.fi/pdf/Kayttomaaran_kehitys.pdf

Kommentit (0)

Vastauksesi