Olen äskettäin valmistunut valtiotieteiden maisteri ja pääaineeni oli...

Olen äskettäin valmistunut valtiotieteiden maisteri ja pääaineeni oli...

Hei! Olen äskettäin valmistunut valtiotieteiden maisteri ja pääaineeni oli filosofia. Nyt kiinnostaisi tietää, mistä pääaineesta valmistuneet maisterit työllistyvät Suomessa kaikkein heikoimmin? (Vaikka vastauksen saatan jo arvatakin...)

Vastaus

Hei!

Tilastokeskuksella on tarkat tilastot opisekeluistaan valmistuneiden työllistymisestä. Valitettavasti tämä palvelu on maksullista ja iGS ei sitä tähän hätään saa hankittua.
http://www.stat.fi/tk/he/kjt/index.html

Kaiken kaikkiaan Yliopistoista 1997-31.7.2000 ylemmän korkeakoulututkinnon (esim. maisterit, diplomi-insinöörit, lääketieteen lisensiaatit) suorittaneista oli 88,8 prosenttia työssä vuonna 2000.
http://www.stat.fi/tk/he/kjt/tiedotuksia.html

Turun yliopistosossa ollaan seurattu aktiivisesti kuinka heiltä valmistuneet siirtyvät työelämään. Seurannasta selviää kuten arvata saattaa että suoraan ammattiin valmistuvat työllistyvät paremmin kuin yleissivistävän koulutuksen saaneet.
Lisäksi mainitaan työllistymisestä mm: "Matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta valmistuneet taas ovat työllistyneet keskimääräisen hyvin, työllisyysasteen ollessa 89 prosenttia. Erot eri oppiaineiden välillä ovat kuitenkin huomattavat. Siinä missä fysikaalisten tieteiden, matematiikan, geologian ja tietojenkäsittelyopin koulutusohjelmista valmistuneet ovat kaikki työllisiä, on maantieteestä valmistuneista vain noin 65 prosenttia työllisiä"
http://www.utu.fi/aurora/2-2002/10.html

Saadaksesi kattavan koko maata käsittelevän tilaston sinun täytnee ottaa yhteyttä tuonne tilastokeskukseen mutta jonkinlaista osviittaa saa tuosta Turun Yliopiston tutkimuksestakin.

Terveisin: iGS - toimitus

Kommentit (0)

Vastauksesi