Olen aikeissa julkaista kirjan.

Olen aikeissa julkaista kirjan.

Olen aikeissa julkaista kirjan. Kuvitus on omaani ja olen ajatellut käyttää jotakin tavallista fonttia. Mitä minun pitää ottaa huomioon - jos pitää - nimenomaan fontin tekijänoikeusasioiden suhteen? Entä jos julkaisen teokseni verkossa?

Vastaus

Taideteollisen korkeakoulun lakimies vastasi kysymykseesi seuraavasti:
Fontit ovat äärimmäisen harvoin tekijänoikeudellisen suojan alaisia. Ne eivät siis yleensä ole sellaisia itsenäisiä ja omaperäisiä teoksia, jotka saisivat tekijänoikeudellista suojaa. Sen sijaan fonttiohjelma sellaisenaan on olllut tapana lisensioida (myydä) samaan tapaan kuin tietokoneohjelmia. Näin ollen, jos henkilö on laillisesti saanut fonttiohjelman käyttöönsä, ei hänen tarvitse kysyä fonttiohjelman valmistajalta lupaa käyttää fonttia kirjassa. Julkaisemistavalla ei ole merkitystä.

Ja Microsoftin tekijänoikeusjuristi lisäsi tähän vielä, että jos julkaisee kirjan verkossa - eli siis saattaa sen yleisön saataviin niin, että sen voi kopioida itselleen joltakin web sivustolta - suurin ongelma varmaan lienee se, miten sen luvallista kopiointia voisi hallita.

Kommentit (0)

Vastauksesi