Olen 100 %:sen varma siitä, että nykyinen presidenttiehdokas Sauli Niinistö...

Olen 100 %:sen varma siitä, että nykyinen presidenttiehdokas Sauli Niinistö...

Olen 100 %:sen varma siitä, että nykyinen presidenttiehdokas Sauli Niinistö liittyi 1990-luvulla Turussa "Odd Fellows"-järjestön jäseneksi.

Wikipediasta: "Odd Fellow -järjestö sekoitetaan usein vapaamuurariuteen, jota se toimintatavoiltaan muistuttaa. Se ei kuitenkaan ole vapaamuurarillinen". Haluaisin tietää kuuluuko hän yhä siihen ja onko heillä julkista matrikkelia? Kuka voi liittyä ryhmittymään?

Vastaus

Odd Fellows -veljeskunta on kansainvälinen järjestö, jolla on eettinen ja humanitäärinen tarkoitusperä. Vuonna 2010 sillä oli 8737 suomalaista jäsentä. Uudeksi jäseneksi hyväksyttävän täytyy olla vähintään 21-vuotias, hänen täytyy hallita itseään ja omaisuuttaan ja uskoa yhteen Korkeimpaan. Järjestö siis hyväksyy jäsenikseen eri uskontokuntien jäsenia ja eri tavoin uskovia, ei kuitenkaan ateisteja. Ratkaisevampaa kuin nämä kirjatut vaatimukset on kuitenkin se, että että jäseneksi voi päästä ainoastaan jonkun järjestön jäsenen suosituksesta. Jäseneksi siis kutsutaan, ei haeta.

Odd Fellows järjestön edustajat kertoivat, että jäsenrekisteri ei ole julkinen eikä siitä anneta tietoja. Ei ole siis mahdollista etsiä sen kautta mahdollista suosittelijaa eikä selvittää kenenkään jäsenyyttä. Ainoa mahdollisuus selvittää presidenttiehdokas Niinistön tai jonkun muun jäsenyys on kysyä asiaa asianomaiselta henkilöltä itseltään. Ehkä kysymyksen voi lähettää Niinistön kampanjatoimiston sähköpostiin, info@niinisto.fi. Kenelläkään ei ole velvollisuutta kertoa kuulumisestaan mihinkään järjestöön.

Lähteet:

http://www.oddfellow.fi/index_fin.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi