Nyt 30-vuotias poikani kyseli muistanko hänen lapsuutensa aikaista (80-luvun...

Nyt 30-vuotias poikani kyseli muistanko hänen lapsuutensa aikaista (80-luvun...

Nyt 30-vuotias poikani kyseli muistanko hänen lapsuutensa aikaista (80-luvun puolivälissä) suomalaista lastenohjelmaa, jossa perhe puuhasi kotona (asuivat maalla) kaikenlaista sellaista joissa tekemiset/ongelmat ratkaistiin jollakin keinolla. Siinä opittiin fysiikan ja kemian asioita, esim. taljan käytön periaate. Äitinä oli sellainen pyöreähkö suomalainen tuttu naisnäyttelijä. Lisäksi perheessä oli isä ja muistaakseni ainakin poika ja tytär.

2 vastausta

Valitettavasti Yleisradiosta ei osattu näiden tietojen perusteella antaa varmaa vastausta. Vanhempia ohjelmia ei välttämättä ole dokumentoitu kovin tarkasti ja siten niiden löytäminenkin voi olla hankalaa.

Yleisradiosta ehdotettiin "Kesälomapäiviä"-sarjaa, joka on esitetty osana Pikku Kakkosta. Sarjan ensilähetys oli vuonna 1988 ja se uusittiin vuosina 1993 ja 1997. Sarjassa lapset viettävät kesäpäivää maatalossa.

"Kesälomapäiviä"-sarja kuvattiin Toikon kartanossa Kiurussa. Jaksot kestävät noin viisi minuuttia ja niillä on nimiä kuten "Aamupuuhat maatalossa", "Mattopyykillä", "Heinäpellolla" ja "Maatalon töitä".

Sarjassa esiintyivät Kristiina Kopisto, Riitta Ojala, Timo Ojala, Jussi Ojala, Anneli Airila, Markku Kopisto ja Anneli Ojala.

Lähde:
YLE Arkisto-, medianhallinta- ja informaatiopalvelut

Kommentit (0)
11.04.201323:42
5206
118

Me vehkeilijät. Asterisen perheen ratkaisuja arkipäivän ongelmiin voi seurata esimerkiksi Ylen elävässä arkistossa. Näyttelijöinä Ahti Jokinen,Helena Notkonen,Susanna Kekkonen ja Jyri Jokinen.

Kommentit (0)

Vastauksesi