Nyky-Windowsien kansionäkymän muokkaamisesta...

Nyky-Windowsien kansionäkymän muokkaamisesta...

Wanhan kansan PC-käyttäjänä (noin 30 vuotta) häiritsee (lähinnä) WIndows 7:n

Resurssienhallinnan "kansioiden" näyttäminen. Kun on oppinut ja tottunut että

luomani tiedosto tai kansio tms. on siellä "CEE ASEMAN JUURESSA", ei nyky-windowseilla

tuonne tunnu pääsevän millään. Näkyy työpöytää, kirjastoa, Ryhmää, käyttäjätunnusta, Suosikkia,

Verkkoa, mitä tahansa muutakuin sitä absoluuttista paikkaa missä data oikeasti (!) sijaitsee.

Hiiren nappi kärsii kulumiskuoleman vuodessa ihan perusasioita hoitaessaan.

En taatusti ole ainoa kalkkis jota tämä häiritsee. Mitään pikakuvakkeita en tahdo ruveta rakentamaan.

Mitä siis tehdä? Apuohjelmia kuten NexusFile toki on, mutta vaadimme parempaa kohtelua! :-)

 

 

2 vastausta

Hei,

 

Täytyy myöntää että myös itseäkin Windowsin Kirjastot, yms. - kansionäkymä virtuaalisine kansioineen alussa häiritsi.

Perinteisiin partitioihin tottuneille virtuaaliset kansiot (eli kansionäkymän erilaiset kansiot ,kuten "työpöytä", "kirjastot", "käyttäjät", ovat eräänlaisia pikakuvakkeita linkkejä jonnekkin paikallisen tietokoneen - tai verkossa olevaan kansioon) tuntuvat sekavilta ja häiritseviltä. Periaatteessa taustalla on kuitenkin perinteinen, tuttu ja turvallinen kansiojärjestelmä c:\ - partitioineen. Kansionäkymässä näkyvät virtuaaliset kansiot viittaavat jonnekkin kolkkaan tuossa kansionäkymässä.

Joitain konsteja löytyy kansionäkymän muokkaamiseksi, mutta yleensä sitä varten joutuu muokkaamaan käyttöjärjestelmän rekisteriä. Tähän löytyy joitakin ulkoisia sovelluksia. Ennen kuin lähtee muokkaamaan Windowsin rekisteriä, tulee kuitenkin huomioida että muutokset saattavat aiheuttaa sen ettei jotkut sovellukset toimi halutulla tavalla (monet ohjelmat käyttävät oletuskansioina juuri "kirjastot" - virtuaalikansioita) tai pahimmillaan järjestelmä saattaa mennä muutoksista täysin sekaisin. Rekisteri kannattaa aina varmuuskopioida ennen muutosten tekoa.

Ainakin "Kirjastot" - kansioiden poistoon löytyy yksityisen käyttäjän laatima sovellus, joka vaikuttaisi suhteellisen turvalliselta.

Muiden kansioiden poistamiseen löytyy ohjeita, mutta vain englanninkielisiä. Ohjeet vaativat käyttäjältä myös hyvää tuntemusta käyttöjärjestelmästä ja rekisterin muokkaamisesta. Sevenforums- keskustelupalstalta löytyy yksityiskohtaiset ohjeet esimerkiksi Suosikit-kansion poistamiseksi (ohjeiden lopussa löytyy kohdasta "related tutorials" linkkejä ohjeisiin muiden virtuaalikansioiden poistamiseksi kansionäkymästä).

Lohdutukseksi täytyy vielä sanoa, että kun kansionäkymässä jonkin aikaa joutuu käyttämään esimerkiksi Kirjastot-valikon kansioita, niihin alkaa kyllä vähitellen tottua.

Kommentit (0)
21.02.201313:30
86920
57

Mikäs pakko niitä kirjastoja on käyttää, jos ei tykkää? Resurssihallinnassa näkyy Computer (olisko Tietokone suomalaisessa Windowsissa) ja sen alla C: ja kaikki hakemistot aivan niin kuin jo "30 vuotta".

Kommentit (0)

Vastauksesi