Nuorsuomalaisten äänenkannattaja?

Nuorsuomalaisten äänenkannattaja?

Eikö nuorsuomalaisilla/Nuorsuomalaisella puolueella ollut 1990-luvulla omaa lehteä tai äänenkannattajaa? Esimerkiksi Melinda-tietokanta [ http://goo.gl/giaoO3 ] kertoo, että Live!-nimistä lehteä olisi vain yksi numero.

Vastaus

Vuonna 1994 perustetun Nuorsuomalaisten puolueen taival jäi lyhyehköksi. Vuonna 1995 puolue sai eduskuntaan kaksi kansanedustajaa, mutta 1999 vaaleissa äänimäärä hiipui ja toiminta lopetettiin.

Tuohon aikaan internet teki jo tuloaan yleiseen käyttöön. Nuorsuomalaisten Live taisi olla alusta lähtien pitkälti verkkolehti. Helsingin Sanomien arkistosta löytyi 30.5.1995 päivätty uutinen: "Nuorsuomalaisille sähköinen lehti. Nuorsuomalaiset julkaisivat maanantaina sähköisen lehtensä ensimmäisen numeron Internet-verkon WWW-sivuilla. Lehden nimi on Lintuverkko eli Live ja sen päätoimittaja on valtiotieteen ylioppilas Miska Rantanen."

Kansalliskirjasto-lehden numerossa 2/2009 on juttua suomalaisesta verkkoarkistosta ja kansallisesta digitaalisesta kirjastosta. Lehdestä löytyy kansanedustaja Jyrki Kasvin painettu juhlapuhe, jossa hän muistelee Live-lehdessä työskentelyään: "Esimerkiksi käsityönä vuonna 1994 koodaamani Suomen ensimmäiset poliittisen puolueen sivut, nuorsuomalaisten LIVE! -verkkolehti poistui verkosta nuorsuomalaisen puolueen lakkauttamisen myötä jo vuonna 1999."

Melindasta löytyvä viite Live-lehdestä vuoden 1997 numeroon voisi viitata yhteen printtiversioon ko. lehdestä.

Kommentit (0)

Vastauksesi